Tuesday, August 15, 2017

1st appointment TTC di PPUM

Assalamualaikum

today 15.8.17 iya first time g PPUM for TTC
jumpa Dr. Nuguelis Razali, baik je :)
so Dr. tgk history iya kat LPPKN n HKL
since iya dah penah 2x IUI and almost 6 years kawen...
Dr. decide buat IVF.

hmmm..berdebar!

then Dr. suh gi amik blood test for both untuk cek HIV, Hep B etc.
suami kena jugak buat sperm test on 14/9 nanti

then another sebulan kena jumpa Dr. semula.
Hopefully pregnant dulu before IVF
hahaha

of course laa mengharap lagi dari IVF kan ;)

 

Tuesday, August 8, 2017

krik krik krik

Assalamualaikum....

^____^

tak tahu nak buh tajuk pe sebab blog ni memang dah krik krik je kann.hehehe

but iya nak cite pasal TTC lah kot yer.
since dec 2015 iya buat kat HKL...xpenah buat treatment apa2
to be honest...mmg iya n suami rehat lame.
but xpenah menyesal sebab memang xready pon nk buat treatment hosp apa2 pun...

but from last week ada tanya suami pasal TTC
ckp dia dah lama xbincang about that
then...yesterday iya search a few places to start over.
iya memang xnak buat kat HKL
i dunno about others but iya xnak
sebabnyee masa menunggu yang terlalu lama and bagi iya mcm xberapa best lahhh.

so, today dah set kat PPUM for 1st appointment : 15 August 2017
semoga perjalanan TTC kali ini dipermudahkan
inshaaAllah

:)


so how's ur TTC progress??? hope kita semua berjaya. cepat dan lambat sahaja yang ditentukan olehNya.