Wednesday, December 9, 2015

IUI #3 : 1st and 2nd TVS

:)

Alhamdulillah diberi peluang utk 3rd IUI...
InshaaAllah akan berusaha semampu abis utk berjaya.
dengan izinNya kita berusaha,berdoa dan bertawakal sehingga berjaya.

so....

currently iya heading to 3rd iui.
cant believe myself.but inshaaAllah iya jangka iui ke3 akan berlaku minggu depan.

kronologi ya kali ini~

cd1 on 2/12
tvs scan on cd3...euwww pestime tvs time peod.huhuhu.
memang berdoa tak heavy sgt.Alhamdulillah xbanjir kat pelapik -_-"
masa tvs ni nurse yg wat.nurse ckp sbb rmai sgt patients.
and dia detect 5 eggs on left, 4 eggs on right.

pastu iya dapat ubat injection foliculin 75iu utk 6days.
cucuk from 4/12-9/12 setiap pagi.

pas iya amik ubat ni gi laa balik kat nurse nk ajar cara cucuk.
cara nye same je mcm iui iya yg b4 this.kat perut gak.
pastu kan tvs ngan nurse.mmg xjumpa doc.
tanya laa nurse "saya wat iui kan?"
nurse cakap tak sbb kat form tu tulis tak....ish xpuas ati betul sbb mmg last time iya jumpe doc ckp wat iui.

iya siap argue ckp last time doc kata iui.dia kata tak sbb kat form nurse tanda tak.iya ckp laa nape lak nurse tanda tak.doc ckp ape...nurse tu kerek2 lg...dia kata same je iui ke tak...eh bley plak cmtu...mane same..apedaaa punye nurse.ish ish.

k fine.iya dalam ati mmg xpuas ati.tp malas nk argue dah.huhu.and iya mmg dah target next tvs nak gak jumpe doc..

so today on cd8, 9/12 tvs dengan doc...yippieeee.hahaha ;)
and confirm iya wat iui.kerek tul nurse aritu.haihhhh.hahaha.

so today tvs eggs paling bsr pon 10 and 11mm...
doc tambah lagi foliculin 75iu utk 5 hari.kena cucuk sehingga 14/12.

next tvs again on 14/12 tu jugak....hope eggs respond well :)

tu jela kot yooo...ni la nama nye malas update.
update skema jeeee turutan.hahaha.

ok bai :D

6 comments:

  1. All the best iya...smg Allah permudahkan...

    ReplyDelete
  2. My prayers are with you. Keep your fingers cross!

    ReplyDelete
  3. slm iya.. akak plak yg excited baca awk nk buat iui lagi.. moga Allah beri rezki baby kat awk.. alhamdulillah iya muda lagi... akak ni.. huhu baca entry dr. adilah rase tergeliat prasaan ni naknye IVF..! Kalaulah ivf tu hga rm500 kannn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaaAllah kak.sama2 kt usaha inshaaAllah nanti ada rezeki kite. :)

      Delete
  4. insyallah ada.. shee bce pun rase excited...hope ur eggs respond well

    ReplyDelete