Friday, November 13, 2015

HKL 1st appointment

Assalamualaikum.... ♥

Alhamdulillah on 11/11/15 yang lepas iya g hkl untuk review all d test yang buat sebelum ni:

+ sperm test
+ blood test
+ hsg xperlu sebab result 2013 still valid

Alhamdulillah semua ok.normal suami isteri.still unexplained infertility.

and doc suggest iya wat iui again next cycle.
hope 3rd iui akan berjaya.
mcm tak percaya nak tempoh iui ketiga ni.hehe
berdebar pun ada.
x sabar pun ada.

anyway....since all d progress ttc iya tulis kat blog
dengan harapan senang refer which memang pon.hahaha
tp masa kat hkl aritu doc tanye pasal dosage iui iya masa kat lppkn b4 this.memang tak igt laa kan.
nak bukak blog xleh plak.line kiok.

so iya rasa starting from now...iya akan update important information dalam hp.easy to refer rite? ;)

and to those yang nak wat treatment kat hkl kena ready lah waktu menunggu...apt suppose kul10....kul12 lebih baru depa panggil patients yerr...kematu duk situ...make sure laa makan dulu pagi tu.huhuhu.

lain ape?

aaaa..tunggu kan lama.3jam lebih.tapi check up kejap sangat ok.
xde plak puan doktor ni tunjuk result kami.explain bacaan ke ape.sadis betul.lain yerrr perasaan masa di lppkn.sorry to say service di lppkn lebih tiptop.tapi hkl free kan.so senang hati tang duit laa.hihihi

ok pastu doktor cakap lah kami normal.no problem.unexplained infertility.doc nak kami wat iui lagi sebab diorg pun nak tgk success rate hkl wat iui macamane.pastu doc suh iya baring.dia cek leher n perut.nak tanye kenapa tapi doc dah kekalut nak balik.adoiii stress tau i yang tunggu lama awak ni puan doktor.sabo je i.

nasib laa ade internet and kawan ttc lain untuk dirujuk.
rupenye tujuan dia cek leher tu nak cek if kita ada tanda tyroid or kencing manis.if ada tyroid boleh effect penghasilan benih rupenye.

ok itu sajo.doakan iya berjaya pregnant soon yerrr.inshaaAllah ♥