Wednesday, October 28, 2015

ikhtiar di darussyifa

actually lama dah iya ajak suami gi darussyifa
tapi suami asik xmo je.huhu
x tahu laa ngape.

but Alhamdulillah pas byk kali pujuk
akhirnya dia terbuka hati nak ikot.hehe :D

so...last sunday, 22/10 iya gi darussyifa kat kg baru
ramai juga org...kat sane buka ahad start 2pm
masa kami sampai tu belom buka pintu lg tapi kat luar dah rmai menunggu

dalam 15mins camtu baru buka pintu
kita masuk and daftar kat buku
kena tulis nama,asal and jenis penyakit
masa iya tulis tu tgk most of it tulis penyakit gangguan
huhuhuhu

iya tanya suami kita nak tulis ape?
both blur...hahaha
sudahnye iya tulis "anak" :)
mcm nak berubatkan anak iya lak.hehe 

then waktu tunggu tu ada gak laa dgr makcik yg tgh berubat kat dalam menjerit2.benda tu ganggu agaknya.siannn.

iya ni berdebar plak kan bila dah cmtu.huhu
dipendekkan cite bila nama iya kena panggil
kami jumpa laa ustaz kannnn
memula tu beborak jela
tanya keje ape
umo bape etc etc

then ustaz bacekan kami doa2 berserta doa zuriat
masa ustaz bace ni ada air yang kami beli kat darussyifa
rm3/botol and boleh amik 1 je sebab ramai org nak gak
air botol ni dah dibacakan yassin and ruqyah
nak minum nanti baca al-fatihah dan selawat
air tu boleh refill.so air tu jangan abiskan
nanti refill dengan air mineral

pastu ustaz pegang bahu iya and baca doa lagi
pastu pegang kepala baca doa lagi
mungkin nak tgk if ada gangguan ke apa
sebab pastu ustaz tanya iya ada rasa pape ke
which takde plak

benda yang sama ustaz buat pada suami
Alhamdulillah ustaz tak kata apa
kami anggap tiada pape lah.inshaaAllah :)

pastu ustaz cadangkan kat kami pakai krim yang juga telah dibacakan doa.ustaz kata kita cuba saje.krim ni perlu pakai suami isteri setiap kali pas mandi.pakai kat perut :)
masa nak pakai tu baca al-fatihah dan selawat
sapukan ikut arah lawan jam
harga rm190.

pastu ustaz suh kami cari akar jejawi
akar ini memang digunakan untuk mengubati penyakit infertiliti
so iya ada laa wat search kat internet mengenai akar ni
and iya jumpa kak aliah ni boleh tolong dapatkan akar jejawi ni
akak ni dari pahang

contact no : 011-1331 8814 (wassap jaa akak tu)

so...iya wassap akak tu and dia cakap bagi je dia rm10 untuk pos akar tu.and untuk upah ambil akar tu terpulang pada kita nak bagi berapa.cara amik akar ni nanti apa yang dia perlukan nama suami isteri bin/binti nama ibu.

iya dah order dah.tgh tunggu postage je skang ni.hehe

pas dah dapat nnt, ustaz suh dtg jumpa dia balik untuk bacakan doa
akar ni kena order 2 tauuu.satu akar suami dan satu isteri
akar ni plak kena diukur mengikut ketinggian suami isteri

pas ustaz dah bacekan doa nanti, letak akar yg ikut tinggi suami bawah tempat tdo isteri dan sebaliknya

ustaz kata buh laa bawah tilam.kalo buh bawah cadar sakit badan lak nak tdo.hahaha :p

lagi apa.....

aa ustaz pesan suh biasakan membace doa zuriat
jadikan amalan hari2.


bak kata ustaz...dugaan ni sebab awak layak.sambil mencari solution, sambil cari pahala.banyakkan mencari pahala :)


jangan tensen ustaz kata.inshaAllah ustaz.kami cuba yoooo ^_^


itu saja kisah kami dan ustaz.hihi :D

about bayaran kat darussyifa tak perlu
kalau nak bagi derma ikut seikhlas hati :)


6 comments:

  1. nanti story ye pasal akar jejawi tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaaAllah...iya x call ustaz lagi.akar dah dapat dah :)

      Delete
  2. alhamdulillah... cube ape yang mampu iya...

    ReplyDelete
  3. salam sis...leh try petua ni utk kesuburan...daun mengkudu dipotong, then rebus...campur cuka satu sudu...minum bila suam...buat seminggu berturut2 terutama time subur...suami isteri kena minum...petua ni daripada ustz abdullah bin mahmud (leh google..selalu bagi ceramah kat tv3)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok tqqq...inshaaAllah ada peluang nanti akan cuba :)

      Delete