Wednesday, October 28, 2015

ikhtiar di darussyifa

actually lama dah iya ajak suami gi darussyifa
tapi suami asik xmo je.huhu
x tahu laa ngape.

but Alhamdulillah pas byk kali pujuk
akhirnya dia terbuka hati nak ikot.hehe :D

so...last sunday, 22/10 iya gi darussyifa kat kg baru
ramai juga org...kat sane buka ahad start 2pm
masa kami sampai tu belom buka pintu lg tapi kat luar dah rmai menunggu

dalam 15mins camtu baru buka pintu
kita masuk and daftar kat buku
kena tulis nama,asal and jenis penyakit
masa iya tulis tu tgk most of it tulis penyakit gangguan
huhuhuhu

iya tanya suami kita nak tulis ape?
both blur...hahaha
sudahnye iya tulis "anak" :)
mcm nak berubatkan anak iya lak.hehe 

then waktu tunggu tu ada gak laa dgr makcik yg tgh berubat kat dalam menjerit2.benda tu ganggu agaknya.siannn.

iya ni berdebar plak kan bila dah cmtu.huhu
dipendekkan cite bila nama iya kena panggil
kami jumpa laa ustaz kannnn
memula tu beborak jela
tanya keje ape
umo bape etc etc

then ustaz bacekan kami doa2 berserta doa zuriat
masa ustaz bace ni ada air yang kami beli kat darussyifa
rm3/botol and boleh amik 1 je sebab ramai org nak gak
air botol ni dah dibacakan yassin and ruqyah
nak minum nanti baca al-fatihah dan selawat
air tu boleh refill.so air tu jangan abiskan
nanti refill dengan air mineral

pastu ustaz pegang bahu iya and baca doa lagi
pastu pegang kepala baca doa lagi
mungkin nak tgk if ada gangguan ke apa
sebab pastu ustaz tanya iya ada rasa pape ke
which takde plak

benda yang sama ustaz buat pada suami
Alhamdulillah ustaz tak kata apa
kami anggap tiada pape lah.inshaaAllah :)

pastu ustaz cadangkan kat kami pakai krim yang juga telah dibacakan doa.ustaz kata kita cuba saje.krim ni perlu pakai suami isteri setiap kali pas mandi.pakai kat perut :)
masa nak pakai tu baca al-fatihah dan selawat
sapukan ikut arah lawan jam
harga rm190.

pastu ustaz suh kami cari akar jejawi
akar ini memang digunakan untuk mengubati penyakit infertiliti
so iya ada laa wat search kat internet mengenai akar ni
and iya jumpa kak aliah ni boleh tolong dapatkan akar jejawi ni
akak ni dari pahang

contact no : 011-1331 8814 (wassap jaa akak tu)

so...iya wassap akak tu and dia cakap bagi je dia rm10 untuk pos akar tu.and untuk upah ambil akar tu terpulang pada kita nak bagi berapa.cara amik akar ni nanti apa yang dia perlukan nama suami isteri bin/binti nama ibu.

iya dah order dah.tgh tunggu postage je skang ni.hehe

pas dah dapat nnt, ustaz suh dtg jumpa dia balik untuk bacakan doa
akar ni kena order 2 tauuu.satu akar suami dan satu isteri
akar ni plak kena diukur mengikut ketinggian suami isteri

pas ustaz dah bacekan doa nanti, letak akar yg ikut tinggi suami bawah tempat tdo isteri dan sebaliknya

ustaz kata buh laa bawah tilam.kalo buh bawah cadar sakit badan lak nak tdo.hahaha :p

lagi apa.....

aa ustaz pesan suh biasakan membace doa zuriat
jadikan amalan hari2.


bak kata ustaz...dugaan ni sebab awak layak.sambil mencari solution, sambil cari pahala.banyakkan mencari pahala :)


jangan tensen ustaz kata.inshaAllah ustaz.kami cuba yoooo ^_^


itu saja kisah kami dan ustaz.hihi :D

about bayaran kat darussyifa tak perlu
kalau nak bagi derma ikut seikhlas hati :)


Tuesday, October 27, 2015

SIL's wedding and they are pregnant.....

last time iya cite pasal my sister's wedding...
this time about my SIL plak.hehehe

depa kawen ni rapat2 date nyerrr
kak iya 29/8
adik ipar ni 19/9
so imagine kami baru abis penat kat side kak iya
dah nak kena tolong side suami plak
but itulaaa kan JODOH :)

mcm SIL iya ni xbyk songeh.
senang je dia.xde pelamin beriya sgt...
wat relaks je.
dia duk umah kami g pasang mini pelamin dia.hahaha
yg kami ni plak pestime nak pasang.ikut hentam sdiri saja laaaa :p

ni laa mini pelamin nyerrr.simple je kan.hehehe...nieces suami pon bz laa nak posing sakan...













masa kenduri mcm agak pelik laa dengan biras iya sorang ni
moody semacam jeeee
mmg duk toya xbuat keje lsg
dah abis kenduri baru iya tahu rupenye biras iya pregnant anak ke3
patut lerrrr hangin semacam.hahaha

Alhamdulillah rezeki dia.
harap pasni iya lak hehe.inshaaAllah ;)

so after settle kenduri 19/9
on 3/10 kami akan kenduri side lelaki untuk adik ipar di Muar pada siang hari and kenduri side lelaki kak iya pada malam di Penang.

imagine kami rush that morning to Muar...
at 2pm kami rush to Subang Airport untuk ke Penang plakk...
memang nak tercabut kaki.huhu
dah laa jerebu teruk
itu yang balik dari travel iya sakit teruk tu :(

nak jadikan cite settle je semua kenduri kendara ni
last week on my anniversary yang ke4 on 21.10.2015...
kak iya yang baru je abis kenduri ni pregnant okayyyyy~
express sangat.haha.
Alhamdulillah rezeki dia anak cepat.

sentap???
no im not.

y?
because im ready.ada hikmah disebalik kejadian. ;)

after this...iya plak pregnant.mudah2an...ameen ^_^
next year ade 2 babies dah in d family.
can't wait. :D

keluarga besar suami ♥♥♥

Monday, October 26, 2015

anniversary!!!

Alhamdulillah...
weeeeeeeeeeee ^____~

cite dah basi sikit la.hehehe
but syukur kerana dalam masa 4 tahun berkahwin ni masih boleh saling bertolak ansur...

std la gaduh2 anje tu kan.hihi
kekasih dunia akhirat tu..
gado pon xlame.hihihi...

semoga Allah menjadikan kami pasangan yang mendekatiNya
taat perintahNya,saling memaafkan,saling berkasih syg..

bersyukur atas nikmat Allah berikan.
inshaaAllah jika ada rezeki kami nnt ada zuriat bersama.
ameen....

so...anniversary ke4 ni mcm terbantut idea sebenarnye
sbb mmg awal lagi dah plan nk g kl tower nk tgk view
and then nk candle light dinner.

KONONnyeeeee...hahaha

but since jerebu trok and rasa tak berbaloi lsg pergi ktorg mcm blur tros xth nk watpe.hahaha -_-

iya ni plak dah la memang suke celebrate2 ni.hihihi >_<

so mcm nk g outdoor sume xleh.
plan konon pastu nk rafting pn xdpt.sedih sungguh...huhu

sudahnye malam b4 the date kami g dine in at Bubba Gump ;)
sedappp...mmg puas ati mkn sane...hihihi ♥

then on 21oct15 kami g ronda2 kat sunway pyramid je
dgn tujuan utama konon nk ice skating which pon xjadi gakk
ahahaha.ntahpape sume plan xjadi.

sbb ramai sgt.malas~

lunch at Miami Grill...superbbbbbbbbbbbb.amat2 dicadangkan makan disana.hihihi.

pastu ronda2 cari adiah anniversary.
husband pilih formal coat as his present.
sbb last coat dia adiah hantaran dlu.hahaha
dah sendat.beliau sudah gemuks. :p

iya lak pilih kasut boot as present.mihihihi. >_<

pastu dinner kami makan nasi paprik je.kikiki
sbb dah lewat makan kat kedai area umah je :D

so kesimpulan anniversary kali ni makan je kejenyee and jalan xtentu hala cari adiah untuk diri masing2.hahahaha :))

makan-makan part 1...nampak x kegigihan disitu.hahaha
makan-makan part 2.gini lah gaya org tak monopod ke ape.hihihi
mwahahaha...seronok gila dpt beli ni.sebab pinky pinky..in ♥♥♥♥♥


kasut ni dah lame oooo aim.mak ayah kata dari iya kecik2 nak but tp xdapat2...so ok laa kan skang dpt.kikiki >.<

ok itu sajo.mihihi...banyak lg nak story.tapi nanti lah.
banyak sgt cite. -_-

Thursday, October 15, 2015

survive...

Alhamdulillah.

after almost 2weeks batuk,muntah and lelah.
today i feel better.
still ada sikit2 lagi batuk but inshaaAllah soon okay.

jerebu jerebu jerebu...
people who dont know might feel nothing.
tapi bagi org lelah mcm iya ni ssgt laaa sensitif

bpunca dari 3/10 aritu.
travel kl-muar-subang airport-penang dalam masa sehari.
y?
wedding side lelaki utk adik ipar and kakak iya.

and nak jadikan musibah,aritu jerebu teruk gileeeee.
iya lak ttinggal mask kat umah.
reach muar mmg terok sgt.
tahan je lagi.

sampai penang its getting worst.
not only at penang tapi semua.
kl trok smpai ipu 300
mmg cari mask n95 tu kat farmasi tros
lemas jerebu ni :(

suppose esok tu 4/10 iya kena balik kl.
tp decide not sbb xsanggup nak balik.
penang at that time ipu 180.
better laa kan dari kl 300.
xde hati lsg nak balik.

so on monday, 5/10 iya balik gak kl.
reach kl around 6pm.
masa ni lelah and batuk dah start getting worst.
without any delay...pegi klinik amik gas je terus.
doc xbg antibiotik sbb nak tgk badan lawan dlu.
k,fine...

then...stat batuk makin terok.tido xckup sbb asik tjaga.
each time after makan mesti muntah balik.maybe gatal sgt tekak.
tak tahan laa sng cite.

kalo larat g ofis batuk mcm gile laaa
org ofis pon tgor.
dah nk wat cmne.
tong sampah n tisu sentiasa di tangan..huuuu.haru sgt.

g klinik lagi on 13/10.
doc bg antibiotik and ubat kecutkan paru2.
dia ckp if lebih 2wks kena xray paru2.huhuhu


Alhamdulillah start from semalam, 14/10 dah xde muntah.
malam pon tjaga sekali dua je.
arini better lagi.
batuk pon kahak dh xde.

seriously effect from haze 3/10 till today 15/10 still not fully recover.

now tell me...
how many people suffer?
how many?

and i have right to be mad,angry,sad....
they just dont get it!
they just dont care!

:(