Tuesday, September 1, 2015

sister's wedding ^_^

Alhamdulillah...
settle dah akak iya nikah
and Alhamdulillah majlis bjalan lancar

of course ada a few kecoh sane sini
dengan pelamin kakak diorg wat last minit
catering miss communication abt VIP's table

but semuanye dah settle :)

of course jumpa ramai sedara mara and kawan2 mak ayah
soalan cepu gangsa "how many kids?" hehehe
but Alhamdulillah semua okay.diorg doakan iya n suami.
xde yang questioning pelik2 plak kan... :)

cume....
haaa ade cume....
yang tak sedap didengar bila mak abg ipar jelah.
abg ipar lama.bukan baru kawen ni.hehehe...

dia dtg awal and stay kat umah mak 2 night.
on 1st day je dah pyscho.
asik duk tanye iya bila bila bila.
siap cakap ade anak sedara dia dh 2 dah.
iya ckp laa xpelah dah rezeki dia.
then...tanye lagi kat mak iya bile iya nk ade anak..
adoiii xpaham bahasa ke ape org tua ni kan...

then...ngadu laa kat kakak MIL dia tu apesal???
kak kata dia mmg mcm tu...busy body and laser.
kak kata tiap kali kak balik kg mesti tanye iya nape lom ade anak...
and dia penah cakap "ira tu xde anak lagi ke dah 3 tahun kawen??? aaa memang xkan dapat laaa tu"...

motif doakan orang mcm tu?
sebab tak penah nak faham konsep rezeki kan?
iya abaikan je org mcm tu...

dia mcm nk ckp ntahpape iya wat xth je.
malas.
sebab takut nnt jadi kurang ajar.
jauhkan diri dari -ve people like this.

nasib baik dia je pyscho.
hahaha :p

orang lain yg iya jumpe semua mmg makes me happy.
mendoakan kita yang baik2 sahaja.

inshaaAllah jika diizinkanNya ada lah kan.
if not kami bahagia bersama.inshaaAllah...

:)

4 comments:

  1. kesian kadang kt org macam ni iya, sebab dia pulop yg x bahagia n x senang duduk bila kita x de anak... kita relax ja... huhuhuh...

    ReplyDelete
  2. sama la situasi kita iya. Hujung tahun ni ain dah 3 tahun kawen but still berdua. macam-macam orang cakap. perli dan sindir tu dah biasa. hehe. just ignore. mulut orang memang tak boleh tutup kan. yang penting kita bahagia dengan suami. In Shaa Allah ada rezeki anak untuk kita. cepat atau lambat ja. Perancangan Allah itu yang terbaik =)

    ReplyDelete
  3. oohh...tu jenis "menduga" tu...jangan layan..bila tak layan biar dia malu sendiri..kalau dia sebut banyak kali pun jangan layan...jenis happy bila dapat test orang..and you should be extra happy in front of him so that psycho dia tak menjadi..haha..Alhamdulillah you are happy in your sister's wedding day

    ReplyDelete
  4. What a psycho betui... sampai mcm tu dia cakap. Nampak benar x fhm konsep rezki ni. Bawak bersabar ye iya dear...

    ReplyDelete