Tuesday, September 1, 2015

sister's wedding ^_^

Alhamdulillah...
settle dah akak iya nikah
and Alhamdulillah majlis bjalan lancar

of course ada a few kecoh sane sini
dengan pelamin kakak diorg wat last minit
catering miss communication abt VIP's table

but semuanye dah settle :)

of course jumpa ramai sedara mara and kawan2 mak ayah
soalan cepu gangsa "how many kids?" hehehe
but Alhamdulillah semua okay.diorg doakan iya n suami.
xde yang questioning pelik2 plak kan... :)

cume....
haaa ade cume....
yang tak sedap didengar bila mak abg ipar jelah.
abg ipar lama.bukan baru kawen ni.hehehe...

dia dtg awal and stay kat umah mak 2 night.
on 1st day je dah pyscho.
asik duk tanye iya bila bila bila.
siap cakap ade anak sedara dia dh 2 dah.
iya ckp laa xpelah dah rezeki dia.
then...tanye lagi kat mak iya bile iya nk ade anak..
adoiii xpaham bahasa ke ape org tua ni kan...

then...ngadu laa kat kakak MIL dia tu apesal???
kak kata dia mmg mcm tu...busy body and laser.
kak kata tiap kali kak balik kg mesti tanye iya nape lom ade anak...
and dia penah cakap "ira tu xde anak lagi ke dah 3 tahun kawen??? aaa memang xkan dapat laaa tu"...

motif doakan orang mcm tu?
sebab tak penah nak faham konsep rezeki kan?
iya abaikan je org mcm tu...

dia mcm nk ckp ntahpape iya wat xth je.
malas.
sebab takut nnt jadi kurang ajar.
jauhkan diri dari -ve people like this.

nasib baik dia je pyscho.
hahaha :p

orang lain yg iya jumpe semua mmg makes me happy.
mendoakan kita yang baik2 sahaja.

inshaaAllah jika diizinkanNya ada lah kan.
if not kami bahagia bersama.inshaaAllah...

:)