Tuesday, August 25, 2015

sunyi...

lama tak luah perasaan ke story mory kat blog
hehe

today rasa nak menulis plak
actually iya dah start treatment semula
but kali ni bukan di LPPKN
kami decide start di HKL
 

a bit slow
tapi xyah keluarkan duit
so okay laa gak kan.hehehe
kalo b4 ni kena claim tp lambat gileeeee baru dapat
hahahaha >____<

soooo...on cd2(3/8/15)kena amik blood test for suami isteri
on cd23 (24/8/15) another blood test for wife and sperm test
next...appointment dengan doctor 11/11/15 (lambat kan?hahaha)

sementara tunggu 11/11 tu toya saje laa.hehehe

ni end of this week kakak iya nak kawen.
happy for her.
if rezeki anak untuk dia dulu hope dia okay.
sebab dia jenis ade time blagak dia leh tahan lain mcm sket.
banyak gk iya dgr ttcian ni a bit emotional if their siblings pregnant dlu kalo kawen kemudian lagi....

so...a bit nervous but inshaaAllah iya redha.hehehe
cuma lately ni selalu emo sket.

terasa sunyi.

yelah.weekdays kerja 8am-5pm
balik keje selalu sampai umah 530pm
duk relaks jap then masak
then layan tv,solat,makan...
then lepak2 lagi...
masing2 kdg main hp jee.
biasa laa kan..main game same2.hahaha
tgk tv....

tu jelah ari2...
kadang bila suami balik lambat lagi laa sunyi.
xde kawan kat umah.
toya jelaa sorang2.

so one day ni emosi xstabil agaknyeee
suami balik je dia suke ngaco2 kite
terus nanges -_-"
standard laaa dia ckp apsal nk kena nanges
hehehe
cite laa.ckp rasa sunyi je hidup.
kalo xde dia lagi rasa sunyi.
suami suh sabar jela.
dugaan untuk iya dia ckp.
sebab Allah syg.

hmmmm.tapi itulah.perasaan rasa sunyi tu blarutan lately ni.
almost everyday...

semoga kekosongan jiwa ni Allah bukakan untuk lebih dekat padaNya...
 

9 comments:

  1. Iya, cherish the moment. Allah tau bila masa terbaik utk kita... InshaAllah, nanti dah ada baby, x dop dah 'me time' or even susah nk dapatkan masa berdua ngan hubby (at least tu yg my frens bgtau). So, don't feel sad so much k :-) i doakan rezeki u soon...amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuppp.ramai gak org ckp cmtu ngan iya...inshaaAllah.iya pon selalu pujuk diri Allah tahu ape tbaik dan waktu yg tepat nak bagi.hehehe.....tq ST :*

      Delete
  2. xpe...xmo sedih2 k...adik kita pon pregy dulu..dah 2 n beso2 dah anak dia pastu kakak ipon pon berjangkit gak...insyaallah always positif...kita sama2 ttc faham n always t.care sesame kita tu pon dah jd penguat semangat kan...cayok ira !

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaaAllah...iya pon hope iya akan okay je if betul akak pregnant dlu.hehe.risau gak jd emosi ke ape..hihihi cayokkkkk \(",)/

      Delete
  3. Iya...skrg Yani dh rasa selesa plak life berdua mcm ni. Apa benda nak buat pun senang, mudah dan laju. Masih boleh lepak-lepak tidur bangkit lewat dengan suami, masih boleh berguling bergomol dengan suami time bergurau senda....betul cakap ST, cherish moment masih berdua ni... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuppp...on the positive side mmg ade lebihnya bile bdua...nk bjalan pon seronok jeeee...cume tulaa bl dtg ntahpape emosi pkir bukan2.hehehe....inshaaAllah...will do cherish every moments with him ^____^

      Delete
  4. Iya, i totally understand apa iya lalui. Masa adik saya nak kawin, pun sy concern benda yg sama. Coz kami ni pun x rapat sangat, and ternyata mmg rezki dia,kawin je terus pregnant. So fhm bebenor la why you dah start rasa sunyi. Itu naluri kita tu. Be strong dear. Moga Allah permudahkan segalanya.

    ReplyDelete