Wednesday, August 26, 2015

diet....

haaa tgk....
datang mood menaip 2 hari bturut terus.
over sangattttt >___<

so...start bulan 4 iya and kawan baik duk borak kat wassap pasal berat dah naik.stress.sedih.frust.baju dah ketat.etc.etc.etc...

kawan iya duk kat banting.jauh ngan iya.
masa zaman uitm dlu mmg selalu exercise dgn dia.
swimming selalu sama2...

bila dah kawen,dia pon dh ade anak mmg masing2 xjaga ponnn
swim entah ke mana.jog ke mana.hahahaha.

so we decide to exercise bersama wpon jauh.
kami buat jadual.
skang kan dah canggih.share je pape bsame and each week ari rabu kami akan amik body measurement.
y rabu?sebab ktorg stat ari rabu.hahahaha.

so...below progress iya masa bulan 4 until last week.
arini kan rabu.arini lom ukur lagi.balik keje baru measure.ngeeee

8/4/15
berat 55
leher 34
lengan 27
dada 84
pinggang 77
perut 88
punggung 99
peha 55
betis 38

19/8/15
berat 51
leher 34
lengan 27
dada 84
pinggang 71
perut 78
punggung 93
peha 50
betis 36

haaaa...nampak tak???wpon berat turun 4kg jee tapi impak byk gak tau.kikiki.and utk makluman iya ni tinggi 154cm jee.so mmg ketot laa kan.hehehe...

pas abis Ramadhan aritu mcm liat sket nk stat exercise balik tp still buat...cume kurang sket.makan kdg leh control.kdg xleh.

so...iya still ade target lg...wpon dh kurus sket tapi disebabkan perut belum slim.buncit lagi.kena gak go on...

bmi dah okay tapi nak aim for fit body.berat mmg nk cube maintain and if possible nak below 50.that's what husband want actually.hehehe....

husband very supportive.masa kita exercise dia pon teman.nak wat sit up dia tlg pegang kaki.hahaha.tukang kaco pon dia gakkk :))

yang plg best dah makin selesa pkai baju..xde laa rasa ketat sane sini.dlu nk jalan pon xselesa asik blaga jee peha.huhuhu.

panjang plak kannnn.....kikiki :p
 

6 comments:

  1. huwaaa... bila la nak start ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihi....jomjom.mmg liat pn mule2.... tp pas dh dpt rentak tu mesti nak buat jee ;)

      Delete
  2. Bagusnya..saya pun dah mula kurus sikit..tapi BMI belum ideal lagi..dan perut masih buncit..cuma tak la buncit macam dulu..kena buat track juga ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi....kena wat track sbb kalo tak mmg tak nampak progress..makan xyah ckpla kan.nak ngap jeee.

      Delete
  3. weii seronoknya trn... aku mkin naikk iyaa syg oiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi....ko nyusu baby lg ke x?jommmm mula kan exercise :)

      Delete