Wednesday, August 26, 2015

diet....

haaa tgk....
datang mood menaip 2 hari bturut terus.
over sangattttt >___<

so...start bulan 4 iya and kawan baik duk borak kat wassap pasal berat dah naik.stress.sedih.frust.baju dah ketat.etc.etc.etc...

kawan iya duk kat banting.jauh ngan iya.
masa zaman uitm dlu mmg selalu exercise dgn dia.
swimming selalu sama2...

bila dah kawen,dia pon dh ade anak mmg masing2 xjaga ponnn
swim entah ke mana.jog ke mana.hahahaha.

so we decide to exercise bersama wpon jauh.
kami buat jadual.
skang kan dah canggih.share je pape bsame and each week ari rabu kami akan amik body measurement.
y rabu?sebab ktorg stat ari rabu.hahahaha.

so...below progress iya masa bulan 4 until last week.
arini kan rabu.arini lom ukur lagi.balik keje baru measure.ngeeee

8/4/15
berat 55
leher 34
lengan 27
dada 84
pinggang 77
perut 88
punggung 99
peha 55
betis 38

19/8/15
berat 51
leher 34
lengan 27
dada 84
pinggang 71
perut 78
punggung 93
peha 50
betis 36

haaaa...nampak tak???wpon berat turun 4kg jee tapi impak byk gak tau.kikiki.and utk makluman iya ni tinggi 154cm jee.so mmg ketot laa kan.hehehe...

pas abis Ramadhan aritu mcm liat sket nk stat exercise balik tp still buat...cume kurang sket.makan kdg leh control.kdg xleh.

so...iya still ade target lg...wpon dh kurus sket tapi disebabkan perut belum slim.buncit lagi.kena gak go on...

bmi dah okay tapi nak aim for fit body.berat mmg nk cube maintain and if possible nak below 50.that's what husband want actually.hehehe....

husband very supportive.masa kita exercise dia pon teman.nak wat sit up dia tlg pegang kaki.hahaha.tukang kaco pon dia gakkk :))

yang plg best dah makin selesa pkai baju..xde laa rasa ketat sane sini.dlu nk jalan pon xselesa asik blaga jee peha.huhuhu.

panjang plak kannnn.....kikiki :p
 

Tuesday, August 25, 2015

sunyi...

lama tak luah perasaan ke story mory kat blog
hehe

today rasa nak menulis plak
actually iya dah start treatment semula
but kali ni bukan di LPPKN
kami decide start di HKL
 

a bit slow
tapi xyah keluarkan duit
so okay laa gak kan.hehehe
kalo b4 ni kena claim tp lambat gileeeee baru dapat
hahahaha >____<

soooo...on cd2(3/8/15)kena amik blood test for suami isteri
on cd23 (24/8/15) another blood test for wife and sperm test
next...appointment dengan doctor 11/11/15 (lambat kan?hahaha)

sementara tunggu 11/11 tu toya saje laa.hehehe

ni end of this week kakak iya nak kawen.
happy for her.
if rezeki anak untuk dia dulu hope dia okay.
sebab dia jenis ade time blagak dia leh tahan lain mcm sket.
banyak gk iya dgr ttcian ni a bit emotional if their siblings pregnant dlu kalo kawen kemudian lagi....

so...a bit nervous but inshaaAllah iya redha.hehehe
cuma lately ni selalu emo sket.

terasa sunyi.

yelah.weekdays kerja 8am-5pm
balik keje selalu sampai umah 530pm
duk relaks jap then masak
then layan tv,solat,makan...
then lepak2 lagi...
masing2 kdg main hp jee.
biasa laa kan..main game same2.hahaha
tgk tv....

tu jelah ari2...
kadang bila suami balik lambat lagi laa sunyi.
xde kawan kat umah.
toya jelaa sorang2.

so one day ni emosi xstabil agaknyeee
suami balik je dia suke ngaco2 kite
terus nanges -_-"
standard laaa dia ckp apsal nk kena nanges
hehehe
cite laa.ckp rasa sunyi je hidup.
kalo xde dia lagi rasa sunyi.
suami suh sabar jela.
dugaan untuk iya dia ckp.
sebab Allah syg.

hmmmm.tapi itulah.perasaan rasa sunyi tu blarutan lately ni.
almost everyday...

semoga kekosongan jiwa ni Allah bukakan untuk lebih dekat padaNya...