Monday, March 16, 2015

after 11dpiui....

after 11dpiui....

AF muncul.

starting with a spotting at cd23 and cd25
then on cd26 turns to cd1.

Alhamdulillah.

walaupun iui kedua gagal
but still....
af muncul dengan sendirinya wpon makan duphaston
sebab iya selalu bace some people akan jadi delay period because of duphaston....

so, what's next?

inshaaAllah iya nak proceed with iui #3
which last iui iya nak try di LPPKN

actually iya ade intention nak buat treatment dgn Dr Adilah
but DH kata financially mcm xberapa ssuai
so for this time being better di LPPKN saje
boleh claim :p

but 3rd iui maybe on next cycle or another 2 months.depends.

iya nak try wat bekam and jumpa ustaz after abis AF
bekam pon elok gak. :)

so....doakan iya kuat hadapi yeee
iya pon doakan semua TTC kuat and cpt2 success ;)

8 comments:

  1. hugs dear... InshaAllah, when the time come it will come without delay... Smg ada rezeki utk kita semua...stay strong, coz i know u r one strong girl :-)

    p/s: after 3x iui, may b iya nk consider IVF pulak kot... doc A slalu bgtau cmtu... but hopefully u'll never have to resort to ivf...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ^_____~ tq so muchhhh ST....yuppp kena kuat.kena sentiasa ke depan.gagal sekarang doesnt mean gagal selamanya....

      itulaa.Dr H pon ada ckp try 3x je then dia cadangkan IVF.tp tgk laa mcmane nnt.harap sgt xperlu IVF.huhuhu

      Delete
  2. Iya kuat!!!
    Chaiyok chaiyok..

    Insyaallah walau dimana pun kita buat treatment, klu dah sampai rezeki kita, sampai juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul betul...zarith pun sameee.hehehe.same2 kite usaha okay. :)

      Delete
  3. insyaallah..kita TTC kuat...walau dalam ni tuhan je yang tau...yang penting usaha kita kan iya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaaAllah.hehehe.betul kita usaha,doa,tawakal.inshaaAllah akan diperkenankan :)

      Delete
  4. hai iya. salam perkenalan. nak tanya, iya pernah buat rawatan kt Lppkn ke? ok x. thank u =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. v(",) welcome and selamat berkenalan....yup iya wat treatment kat lppkn.so far okay.layanan doc n nurse pn baik je...kos perubatan plak x mahal mcm private kottt.sbb lppkn dia kire gov...ain boleh laa cube call diorg nnt :)

      Delete