Tuesday, December 22, 2015

21 days of injection....

Assalamualaikum


tgk tajuk takut x?
hahaha

tapi tu lah hakikatnya...
from 4/12 - 24/12 iya kena inject ubat kat perut...

11 days of foliculin 75iu
9 days of foliculin 150iu
1 day of pregnyl 10000iu

sampai suami cakap abis bocor perut iya.
hahaha.btuah punya suami :p

so....nak dijadikan cerita semalam, 20/12/2015 isnin iya wat tvs and ada 3 possible eggs yang akan matang.

and doc ckp plg ssuai buat iui on 24/12/2015 khamis
but since 24/12 tu cuti umum maka iya xdpt laa buat iui

huhu

maka berusaha sendiri saje la.hehe

semoga ada rezeki untuk iya.ameen :)

Wednesday, December 9, 2015

IUI #3 : 1st and 2nd TVS

:)

Alhamdulillah diberi peluang utk 3rd IUI...
InshaaAllah akan berusaha semampu abis utk berjaya.
dengan izinNya kita berusaha,berdoa dan bertawakal sehingga berjaya.

so....

currently iya heading to 3rd iui.
cant believe myself.but inshaaAllah iya jangka iui ke3 akan berlaku minggu depan.

kronologi ya kali ini~

cd1 on 2/12
tvs scan on cd3...euwww pestime tvs time peod.huhuhu.
memang berdoa tak heavy sgt.Alhamdulillah xbanjir kat pelapik -_-"
masa tvs ni nurse yg wat.nurse ckp sbb rmai sgt patients.
and dia detect 5 eggs on left, 4 eggs on right.

pastu iya dapat ubat injection foliculin 75iu utk 6days.
cucuk from 4/12-9/12 setiap pagi.

pas iya amik ubat ni gi laa balik kat nurse nk ajar cara cucuk.
cara nye same je mcm iui iya yg b4 this.kat perut gak.
pastu kan tvs ngan nurse.mmg xjumpa doc.
tanya laa nurse "saya wat iui kan?"
nurse cakap tak sbb kat form tu tulis tak....ish xpuas ati betul sbb mmg last time iya jumpe doc ckp wat iui.

iya siap argue ckp last time doc kata iui.dia kata tak sbb kat form nurse tanda tak.iya ckp laa nape lak nurse tanda tak.doc ckp ape...nurse tu kerek2 lg...dia kata same je iui ke tak...eh bley plak cmtu...mane same..apedaaa punye nurse.ish ish.

k fine.iya dalam ati mmg xpuas ati.tp malas nk argue dah.huhu.and iya mmg dah target next tvs nak gak jumpe doc..

so today on cd8, 9/12 tvs dengan doc...yippieeee.hahaha ;)
and confirm iya wat iui.kerek tul nurse aritu.haihhhh.hahaha.

so today tvs eggs paling bsr pon 10 and 11mm...
doc tambah lagi foliculin 75iu utk 5 hari.kena cucuk sehingga 14/12.

next tvs again on 14/12 tu jugak....hope eggs respond well :)

tu jela kot yooo...ni la nama nye malas update.
update skema jeeee turutan.hahaha.

ok bai :D

Friday, November 13, 2015

HKL 1st appointment

Assalamualaikum.... ♥

Alhamdulillah on 11/11/15 yang lepas iya g hkl untuk review all d test yang buat sebelum ni:

+ sperm test
+ blood test
+ hsg xperlu sebab result 2013 still valid

Alhamdulillah semua ok.normal suami isteri.still unexplained infertility.

and doc suggest iya wat iui again next cycle.
hope 3rd iui akan berjaya.
mcm tak percaya nak tempoh iui ketiga ni.hehe
berdebar pun ada.
x sabar pun ada.

anyway....since all d progress ttc iya tulis kat blog
dengan harapan senang refer which memang pon.hahaha
tp masa kat hkl aritu doc tanye pasal dosage iui iya masa kat lppkn b4 this.memang tak igt laa kan.
nak bukak blog xleh plak.line kiok.

so iya rasa starting from now...iya akan update important information dalam hp.easy to refer rite? ;)

and to those yang nak wat treatment kat hkl kena ready lah waktu menunggu...apt suppose kul10....kul12 lebih baru depa panggil patients yerr...kematu duk situ...make sure laa makan dulu pagi tu.huhuhu.

lain ape?

aaaa..tunggu kan lama.3jam lebih.tapi check up kejap sangat ok.
xde plak puan doktor ni tunjuk result kami.explain bacaan ke ape.sadis betul.lain yerrr perasaan masa di lppkn.sorry to say service di lppkn lebih tiptop.tapi hkl free kan.so senang hati tang duit laa.hihihi

ok pastu doktor cakap lah kami normal.no problem.unexplained infertility.doc nak kami wat iui lagi sebab diorg pun nak tgk success rate hkl wat iui macamane.pastu doc suh iya baring.dia cek leher n perut.nak tanye kenapa tapi doc dah kekalut nak balik.adoiii stress tau i yang tunggu lama awak ni puan doktor.sabo je i.

nasib laa ade internet and kawan ttc lain untuk dirujuk.
rupenye tujuan dia cek leher tu nak cek if kita ada tanda tyroid or kencing manis.if ada tyroid boleh effect penghasilan benih rupenye.

ok itu sajo.doakan iya berjaya pregnant soon yerrr.inshaaAllah ♥
 

Wednesday, October 28, 2015

ikhtiar di darussyifa

actually lama dah iya ajak suami gi darussyifa
tapi suami asik xmo je.huhu
x tahu laa ngape.

but Alhamdulillah pas byk kali pujuk
akhirnya dia terbuka hati nak ikot.hehe :D

so...last sunday, 22/10 iya gi darussyifa kat kg baru
ramai juga org...kat sane buka ahad start 2pm
masa kami sampai tu belom buka pintu lg tapi kat luar dah rmai menunggu

dalam 15mins camtu baru buka pintu
kita masuk and daftar kat buku
kena tulis nama,asal and jenis penyakit
masa iya tulis tu tgk most of it tulis penyakit gangguan
huhuhuhu

iya tanya suami kita nak tulis ape?
both blur...hahaha
sudahnye iya tulis "anak" :)
mcm nak berubatkan anak iya lak.hehe 

then waktu tunggu tu ada gak laa dgr makcik yg tgh berubat kat dalam menjerit2.benda tu ganggu agaknya.siannn.

iya ni berdebar plak kan bila dah cmtu.huhu
dipendekkan cite bila nama iya kena panggil
kami jumpa laa ustaz kannnn
memula tu beborak jela
tanya keje ape
umo bape etc etc

then ustaz bacekan kami doa2 berserta doa zuriat
masa ustaz bace ni ada air yang kami beli kat darussyifa
rm3/botol and boleh amik 1 je sebab ramai org nak gak
air botol ni dah dibacakan yassin and ruqyah
nak minum nanti baca al-fatihah dan selawat
air tu boleh refill.so air tu jangan abiskan
nanti refill dengan air mineral

pastu ustaz pegang bahu iya and baca doa lagi
pastu pegang kepala baca doa lagi
mungkin nak tgk if ada gangguan ke apa
sebab pastu ustaz tanya iya ada rasa pape ke
which takde plak

benda yang sama ustaz buat pada suami
Alhamdulillah ustaz tak kata apa
kami anggap tiada pape lah.inshaaAllah :)

pastu ustaz cadangkan kat kami pakai krim yang juga telah dibacakan doa.ustaz kata kita cuba saje.krim ni perlu pakai suami isteri setiap kali pas mandi.pakai kat perut :)
masa nak pakai tu baca al-fatihah dan selawat
sapukan ikut arah lawan jam
harga rm190.

pastu ustaz suh kami cari akar jejawi
akar ini memang digunakan untuk mengubati penyakit infertiliti
so iya ada laa wat search kat internet mengenai akar ni
and iya jumpa kak aliah ni boleh tolong dapatkan akar jejawi ni
akak ni dari pahang

contact no : 011-1331 8814 (wassap jaa akak tu)

so...iya wassap akak tu and dia cakap bagi je dia rm10 untuk pos akar tu.and untuk upah ambil akar tu terpulang pada kita nak bagi berapa.cara amik akar ni nanti apa yang dia perlukan nama suami isteri bin/binti nama ibu.

iya dah order dah.tgh tunggu postage je skang ni.hehe

pas dah dapat nnt, ustaz suh dtg jumpa dia balik untuk bacakan doa
akar ni kena order 2 tauuu.satu akar suami dan satu isteri
akar ni plak kena diukur mengikut ketinggian suami isteri

pas ustaz dah bacekan doa nanti, letak akar yg ikut tinggi suami bawah tempat tdo isteri dan sebaliknya

ustaz kata buh laa bawah tilam.kalo buh bawah cadar sakit badan lak nak tdo.hahaha :p

lagi apa.....

aa ustaz pesan suh biasakan membace doa zuriat
jadikan amalan hari2.


bak kata ustaz...dugaan ni sebab awak layak.sambil mencari solution, sambil cari pahala.banyakkan mencari pahala :)


jangan tensen ustaz kata.inshaAllah ustaz.kami cuba yoooo ^_^


itu saja kisah kami dan ustaz.hihi :D

about bayaran kat darussyifa tak perlu
kalau nak bagi derma ikut seikhlas hati :)


Tuesday, October 27, 2015

SIL's wedding and they are pregnant.....

last time iya cite pasal my sister's wedding...
this time about my SIL plak.hehehe

depa kawen ni rapat2 date nyerrr
kak iya 29/8
adik ipar ni 19/9
so imagine kami baru abis penat kat side kak iya
dah nak kena tolong side suami plak
but itulaaa kan JODOH :)

mcm SIL iya ni xbyk songeh.
senang je dia.xde pelamin beriya sgt...
wat relaks je.
dia duk umah kami g pasang mini pelamin dia.hahaha
yg kami ni plak pestime nak pasang.ikut hentam sdiri saja laaaa :p

ni laa mini pelamin nyerrr.simple je kan.hehehe...nieces suami pon bz laa nak posing sakan...













masa kenduri mcm agak pelik laa dengan biras iya sorang ni
moody semacam jeeee
mmg duk toya xbuat keje lsg
dah abis kenduri baru iya tahu rupenye biras iya pregnant anak ke3
patut lerrrr hangin semacam.hahaha

Alhamdulillah rezeki dia.
harap pasni iya lak hehe.inshaaAllah ;)

so after settle kenduri 19/9
on 3/10 kami akan kenduri side lelaki untuk adik ipar di Muar pada siang hari and kenduri side lelaki kak iya pada malam di Penang.

imagine kami rush that morning to Muar...
at 2pm kami rush to Subang Airport untuk ke Penang plakk...
memang nak tercabut kaki.huhu
dah laa jerebu teruk
itu yang balik dari travel iya sakit teruk tu :(

nak jadikan cite settle je semua kenduri kendara ni
last week on my anniversary yang ke4 on 21.10.2015...
kak iya yang baru je abis kenduri ni pregnant okayyyyy~
express sangat.haha.
Alhamdulillah rezeki dia anak cepat.

sentap???
no im not.

y?
because im ready.ada hikmah disebalik kejadian. ;)

after this...iya plak pregnant.mudah2an...ameen ^_^
next year ade 2 babies dah in d family.
can't wait. :D

keluarga besar suami ♥♥♥

Monday, October 26, 2015

anniversary!!!

Alhamdulillah...
weeeeeeeeeeee ^____~

cite dah basi sikit la.hehehe
but syukur kerana dalam masa 4 tahun berkahwin ni masih boleh saling bertolak ansur...

std la gaduh2 anje tu kan.hihi
kekasih dunia akhirat tu..
gado pon xlame.hihihi...

semoga Allah menjadikan kami pasangan yang mendekatiNya
taat perintahNya,saling memaafkan,saling berkasih syg..

bersyukur atas nikmat Allah berikan.
inshaaAllah jika ada rezeki kami nnt ada zuriat bersama.
ameen....

so...anniversary ke4 ni mcm terbantut idea sebenarnye
sbb mmg awal lagi dah plan nk g kl tower nk tgk view
and then nk candle light dinner.

KONONnyeeeee...hahaha

but since jerebu trok and rasa tak berbaloi lsg pergi ktorg mcm blur tros xth nk watpe.hahaha -_-

iya ni plak dah la memang suke celebrate2 ni.hihihi >_<

so mcm nk g outdoor sume xleh.
plan konon pastu nk rafting pn xdpt.sedih sungguh...huhu

sudahnye malam b4 the date kami g dine in at Bubba Gump ;)
sedappp...mmg puas ati mkn sane...hihihi ♥

then on 21oct15 kami g ronda2 kat sunway pyramid je
dgn tujuan utama konon nk ice skating which pon xjadi gakk
ahahaha.ntahpape sume plan xjadi.

sbb ramai sgt.malas~

lunch at Miami Grill...superbbbbbbbbbbbb.amat2 dicadangkan makan disana.hihihi.

pastu ronda2 cari adiah anniversary.
husband pilih formal coat as his present.
sbb last coat dia adiah hantaran dlu.hahaha
dah sendat.beliau sudah gemuks. :p

iya lak pilih kasut boot as present.mihihihi. >_<

pastu dinner kami makan nasi paprik je.kikiki
sbb dah lewat makan kat kedai area umah je :D

so kesimpulan anniversary kali ni makan je kejenyee and jalan xtentu hala cari adiah untuk diri masing2.hahahaha :))

makan-makan part 1...nampak x kegigihan disitu.hahaha
makan-makan part 2.gini lah gaya org tak monopod ke ape.hihihi
mwahahaha...seronok gila dpt beli ni.sebab pinky pinky..in ♥♥♥♥♥


kasut ni dah lame oooo aim.mak ayah kata dari iya kecik2 nak but tp xdapat2...so ok laa kan skang dpt.kikiki >.<

ok itu sajo.mihihi...banyak lg nak story.tapi nanti lah.
banyak sgt cite. -_-

Thursday, October 15, 2015

survive...

Alhamdulillah.

after almost 2weeks batuk,muntah and lelah.
today i feel better.
still ada sikit2 lagi batuk but inshaaAllah soon okay.

jerebu jerebu jerebu...
people who dont know might feel nothing.
tapi bagi org lelah mcm iya ni ssgt laaa sensitif

bpunca dari 3/10 aritu.
travel kl-muar-subang airport-penang dalam masa sehari.
y?
wedding side lelaki utk adik ipar and kakak iya.

and nak jadikan musibah,aritu jerebu teruk gileeeee.
iya lak ttinggal mask kat umah.
reach muar mmg terok sgt.
tahan je lagi.

sampai penang its getting worst.
not only at penang tapi semua.
kl trok smpai ipu 300
mmg cari mask n95 tu kat farmasi tros
lemas jerebu ni :(

suppose esok tu 4/10 iya kena balik kl.
tp decide not sbb xsanggup nak balik.
penang at that time ipu 180.
better laa kan dari kl 300.
xde hati lsg nak balik.

so on monday, 5/10 iya balik gak kl.
reach kl around 6pm.
masa ni lelah and batuk dah start getting worst.
without any delay...pegi klinik amik gas je terus.
doc xbg antibiotik sbb nak tgk badan lawan dlu.
k,fine...

then...stat batuk makin terok.tido xckup sbb asik tjaga.
each time after makan mesti muntah balik.maybe gatal sgt tekak.
tak tahan laa sng cite.

kalo larat g ofis batuk mcm gile laaa
org ofis pon tgor.
dah nk wat cmne.
tong sampah n tisu sentiasa di tangan..huuuu.haru sgt.

g klinik lagi on 13/10.
doc bg antibiotik and ubat kecutkan paru2.
dia ckp if lebih 2wks kena xray paru2.huhuhu


Alhamdulillah start from semalam, 14/10 dah xde muntah.
malam pon tjaga sekali dua je.
arini better lagi.
batuk pon kahak dh xde.

seriously effect from haze 3/10 till today 15/10 still not fully recover.

now tell me...
how many people suffer?
how many?

and i have right to be mad,angry,sad....
they just dont get it!
they just dont care!

:(

Tuesday, September 1, 2015

sister's wedding ^_^

Alhamdulillah...
settle dah akak iya nikah
and Alhamdulillah majlis bjalan lancar

of course ada a few kecoh sane sini
dengan pelamin kakak diorg wat last minit
catering miss communication abt VIP's table

but semuanye dah settle :)

of course jumpa ramai sedara mara and kawan2 mak ayah
soalan cepu gangsa "how many kids?" hehehe
but Alhamdulillah semua okay.diorg doakan iya n suami.
xde yang questioning pelik2 plak kan... :)

cume....
haaa ade cume....
yang tak sedap didengar bila mak abg ipar jelah.
abg ipar lama.bukan baru kawen ni.hehehe...

dia dtg awal and stay kat umah mak 2 night.
on 1st day je dah pyscho.
asik duk tanye iya bila bila bila.
siap cakap ade anak sedara dia dh 2 dah.
iya ckp laa xpelah dah rezeki dia.
then...tanye lagi kat mak iya bile iya nk ade anak..
adoiii xpaham bahasa ke ape org tua ni kan...

then...ngadu laa kat kakak MIL dia tu apesal???
kak kata dia mmg mcm tu...busy body and laser.
kak kata tiap kali kak balik kg mesti tanye iya nape lom ade anak...
and dia penah cakap "ira tu xde anak lagi ke dah 3 tahun kawen??? aaa memang xkan dapat laaa tu"...

motif doakan orang mcm tu?
sebab tak penah nak faham konsep rezeki kan?
iya abaikan je org mcm tu...

dia mcm nk ckp ntahpape iya wat xth je.
malas.
sebab takut nnt jadi kurang ajar.
jauhkan diri dari -ve people like this.

nasib baik dia je pyscho.
hahaha :p

orang lain yg iya jumpe semua mmg makes me happy.
mendoakan kita yang baik2 sahaja.

inshaaAllah jika diizinkanNya ada lah kan.
if not kami bahagia bersama.inshaaAllah...

:)

Wednesday, August 26, 2015

diet....

haaa tgk....
datang mood menaip 2 hari bturut terus.
over sangattttt >___<

so...start bulan 4 iya and kawan baik duk borak kat wassap pasal berat dah naik.stress.sedih.frust.baju dah ketat.etc.etc.etc...

kawan iya duk kat banting.jauh ngan iya.
masa zaman uitm dlu mmg selalu exercise dgn dia.
swimming selalu sama2...

bila dah kawen,dia pon dh ade anak mmg masing2 xjaga ponnn
swim entah ke mana.jog ke mana.hahahaha.

so we decide to exercise bersama wpon jauh.
kami buat jadual.
skang kan dah canggih.share je pape bsame and each week ari rabu kami akan amik body measurement.
y rabu?sebab ktorg stat ari rabu.hahahaha.

so...below progress iya masa bulan 4 until last week.
arini kan rabu.arini lom ukur lagi.balik keje baru measure.ngeeee

8/4/15
berat 55
leher 34
lengan 27
dada 84
pinggang 77
perut 88
punggung 99
peha 55
betis 38

19/8/15
berat 51
leher 34
lengan 27
dada 84
pinggang 71
perut 78
punggung 93
peha 50
betis 36

haaaa...nampak tak???wpon berat turun 4kg jee tapi impak byk gak tau.kikiki.and utk makluman iya ni tinggi 154cm jee.so mmg ketot laa kan.hehehe...

pas abis Ramadhan aritu mcm liat sket nk stat exercise balik tp still buat...cume kurang sket.makan kdg leh control.kdg xleh.

so...iya still ade target lg...wpon dh kurus sket tapi disebabkan perut belum slim.buncit lagi.kena gak go on...

bmi dah okay tapi nak aim for fit body.berat mmg nk cube maintain and if possible nak below 50.that's what husband want actually.hehehe....

husband very supportive.masa kita exercise dia pon teman.nak wat sit up dia tlg pegang kaki.hahaha.tukang kaco pon dia gakkk :))

yang plg best dah makin selesa pkai baju..xde laa rasa ketat sane sini.dlu nk jalan pon xselesa asik blaga jee peha.huhuhu.

panjang plak kannnn.....kikiki :p
 

Tuesday, August 25, 2015

sunyi...

lama tak luah perasaan ke story mory kat blog
hehe

today rasa nak menulis plak
actually iya dah start treatment semula
but kali ni bukan di LPPKN
kami decide start di HKL
 

a bit slow
tapi xyah keluarkan duit
so okay laa gak kan.hehehe
kalo b4 ni kena claim tp lambat gileeeee baru dapat
hahahaha >____<

soooo...on cd2(3/8/15)kena amik blood test for suami isteri
on cd23 (24/8/15) another blood test for wife and sperm test
next...appointment dengan doctor 11/11/15 (lambat kan?hahaha)

sementara tunggu 11/11 tu toya saje laa.hehehe

ni end of this week kakak iya nak kawen.
happy for her.
if rezeki anak untuk dia dulu hope dia okay.
sebab dia jenis ade time blagak dia leh tahan lain mcm sket.
banyak gk iya dgr ttcian ni a bit emotional if their siblings pregnant dlu kalo kawen kemudian lagi....

so...a bit nervous but inshaaAllah iya redha.hehehe
cuma lately ni selalu emo sket.

terasa sunyi.

yelah.weekdays kerja 8am-5pm
balik keje selalu sampai umah 530pm
duk relaks jap then masak
then layan tv,solat,makan...
then lepak2 lagi...
masing2 kdg main hp jee.
biasa laa kan..main game same2.hahaha
tgk tv....

tu jelah ari2...
kadang bila suami balik lambat lagi laa sunyi.
xde kawan kat umah.
toya jelaa sorang2.

so one day ni emosi xstabil agaknyeee
suami balik je dia suke ngaco2 kite
terus nanges -_-"
standard laaa dia ckp apsal nk kena nanges
hehehe
cite laa.ckp rasa sunyi je hidup.
kalo xde dia lagi rasa sunyi.
suami suh sabar jela.
dugaan untuk iya dia ckp.
sebab Allah syg.

hmmmm.tapi itulah.perasaan rasa sunyi tu blarutan lately ni.
almost everyday...

semoga kekosongan jiwa ni Allah bukakan untuk lebih dekat padaNya...
 

Thursday, May 14, 2015

bila kawan jadi.....

penah tak rasa kecik hati ngan kawan korang sdiri?

but Alhamdulillah its not my bff
and still feel hurt

lagi2 plak ko memang mengadap muka dia hari2 kan
nak luah kat stranger jelaa boleh :|
nak luah kat kawan2 sume pon kenal dia gak.hahaha >__<

kecik hati bukan apa
sebab dia tahu kite tgh berusaha ttc ni
bukan tak tahu kita wat treatment sume
but somehow dia bgtau orang yang kite ni
stress sampai migrain sbb xde anak
motif????

heard b4 about her which suka laga2 kan org
byk kali gak tgk depan mata org gado sbb apa dia sampaikan tu
 
maybe dia tak sedar kot perangai dia yang suke
cite sane sini tu xbetul and xbagus.huuuuuuuuuuu :(

anyway....baru plak dapat tahu si dia ni pregnant anak ke2
which masa dia canang kat org pasal kite tu
dia pregnant dah pun...

haih nak kata apo lagi.
sabo jela kannnnn. -_-"

rezeki dia Allah beri ada maksudnya
dugaan Allah beri juga ada hikmahnya

inshaaAllah hati ini kuat
its not like 1st time org kata buruk pasal kite
cuma terasa lebih tu bila yg bcakap pasal kite tu kawan sdiri

xpe.

iya kuat.pasti! :)

Monday, April 13, 2015

EMPTY...

feel...EMPTY...inside.

lately dgr news banyak kawan2 start to have 2nd child.
bermusim plak semua 2nd child.

me? nope.not yet.
frust? a bit.

then what?

then feel gemok.

fokus sekarang mmg nak kurus je.
mcm malas nk pkir TTC.
stress je selalu.

but...still wat laaa opk and mkn supplements.
bbt stop sementara xbeli bateri.
bateri thermo kiok plak haha

then...lately iya sll headache
last 2 wks dah wat ct scan and eeg test
Alhamdulillah xde sinus or blocking...

cuma from eeg test doc ckp iya migrain
so...kena berpantang kopi,coklat and cheese
huhuhu....semua my fav.

xpela kot kan....leh diet sekaligus.haha

tu jela kot mumbling
xde mood nk wat keje sbnye

sebab...nak pregnant jugak.
kawan asik share kat fb je.
emo...sikit laaaa. 
biase laaa.
ade hari mood swing cmni lerrrr :p

Wednesday, March 18, 2015

bila tak mengandung....nak kurus!!!!

kalau mengandung
xpe la kan mokmok sebab ada baby.
hikhik

haih camne laa iya ni
makin bambam
peha bontot sume makin mengembang -_-

aritu sebab busy mmg takde nye laaa g gym
balik pun lewat

ni dah okay sikit jadual keje
nak kena exercise semula

kena gak kurangkan lemak2 ni
melampau sangat okay

baju xyah ckp laa
sendat sane sini
nak pakai pun segan

sisters pun tegur
parent pun tegur
kawan2 pun tegur
husband tegur
diri sendiri pun x selesa

iya nak kena usaha diet ni
ttc ttc jugeee
tp badan nak kena sihat and fit

stress bile timbang berat skang
huhu

naik 11kg pas kawen
baru 3 tahun 5 bulan je kawen
trok betul

ok.
dah abis meroyan.
haha :p
 

Monday, March 16, 2015

after 11dpiui....

after 11dpiui....

AF muncul.

starting with a spotting at cd23 and cd25
then on cd26 turns to cd1.

Alhamdulillah.

walaupun iui kedua gagal
but still....
af muncul dengan sendirinya wpon makan duphaston
sebab iya selalu bace some people akan jadi delay period because of duphaston....

so, what's next?

inshaaAllah iya nak proceed with iui #3
which last iui iya nak try di LPPKN

actually iya ade intention nak buat treatment dgn Dr Adilah
but DH kata financially mcm xberapa ssuai
so for this time being better di LPPKN saje
boleh claim :p

but 3rd iui maybe on next cycle or another 2 months.depends.

iya nak try wat bekam and jumpa ustaz after abis AF
bekam pon elok gak. :)

so....doakan iya kuat hadapi yeee
iya pon doakan semua TTC kuat and cpt2 success ;)

Tuesday, March 10, 2015

8dpiui

Assalamualaikum.... :)

today CD23
8dpiui

what i feel?
nothing much.
xberapa konfiden.maybe.
but still hoping :)

anyway...
this time iui iya running smoothly.
Alhamdulillah

better than 1st iui. :)
xde bleeding mcm last time
sperm husband pon double than 1st iui
this time 40 juta.Alhamdulillah :)

sepanjang 8dpiui pon xde cramping trok mcm last time
xde loya2.Alhamdulillah.

but...this time rashes kat tangan and telinga
doctor ckp mild effect dr ubat
tp since asik gatal kat telinga ira kena infection plak
then telinga start membengkak

terpaksa makan pain killer and antibiotic
:(

ikutkan tak nak sangat tapi mmg tak tahan
a few days xleh tido lena
makan pun terasa sakit
that's y feel less confident about this iui things...

but then still keep in mind....
inshaaAllah ada rezeki ada
never give up iya!

so thats it.
waiting.... :)

Friday, February 27, 2015

TVS #2 for IUI #2

Alhamdulillah.

TVS today worth it.
Confirm IUI next monday.inshaaAllah

so eggs respond very well dgn dosage ubat kali ni - ayat doc :)

3 eggs ready for IUI today.
1 more maybe by the day of IUI inshaaAllah matang :)

size and shape?good.
size is 22 and 21.shape cantik.
iya tgk td bulat2 je.hehe.

yes, happy.

tadi dapat ubat injection Hucoq 5000iu untuk pecahkan telur
esok malam kena inject sdiri kat perut gak.hehe

then since eggs dh gemok2 and doc ckp anytime leh pecah
so ptg/malam ni leh BD.
pastu wait monday iui lak.

doc ckp if telur pecah b4 iui at least dah BD
kire grab dua2....

:)

that's it.
waiting for 2WW after that....... 
cost RM135.70

Wednesday, February 25, 2015

TVS #1 for IUI #2

Alhamdulillah.

today, CD10 TVS seems okay :)
so total eggs yang ada 4
1 matured enough
3 more doctor akan tgk semula this friday

ubat this time respond belah kiri je
sbb kanan xde langsung eggs.hampeh!!!
haha

so semua belah kiri
malam ni kena cucuk humog another 1
friday on CD12 TVS #2
next monday on CD15 inshaaAllah IUI :)

berdebar.
inshaaAllah jika rezeki ada...

cost for today RM95.60

Wednesday, February 18, 2015

Preparation for IUI #2

Assalamualaikum

1st entry of 2015.hehehe :)

kenapa?
busy tak benti lagi ni.

but walaupon xbenti keje,iya tetap on TTC

3 Februari 2015:
iya and husband wat bekam dengan sorang ustaz and wife dia
husband byk gak darah kotor keluar
iya lak wife dia ckp banyak angin kat kepala
no wonder laa sll headache

iya ajar husband wat bekam tiap bulan as treatment
which dicadangkan oleh ustaz tu
tp tgk laa financial mcmane
sbb bekam sorang rm70.hehe ;)

then..iya skang tgh try makan ubat zuriat everyday
ade gak ari skip tu but inshaaAllah dah berazam nak cube istiqamah makan tiap ari :D
ubat zuriat ni bentuk kapsul.husband ira beli kat kawan ofis dia. :)


18 Februari 2015:
and today iya g LPPKN.since today CD3,iya decide once CD1 nak proceed IUI.again.

so arini g LPPKN dapat clomid which kena makan start CD3-CD7.
cucuk humog pula 19,21 and 23 Feb.
on 25 Feb, TVS...
(kos for clomid 10biji and humog75iu utk 3kali rm245.80)

hope eggs are good.inshaaAllah...

doakan iya yer...
berdebar juge niii :)