Tuesday, June 10, 2014

2nd IUI after raya

Assalamualaikum

so thats it
yesterday doc dah review cycle iya
review iui xjadi
doc duk kata sayang xjadi
sperm cantik
telur cantik

nak wat mcmane yeee doc
bukan rezeki sy kali ni

then iya cite pasal spotting
doc ckp tu kite kena assume as period
so yesterday dikire iya ari ke7
maka xleh proceed iui b4 puasa

ubat kena stat makan antara day1-5
huhu

pastu doc ask iya spotting tu time mkn duphaston lg ke
yes.
doc mcm heran
sbb cycle iya jadi pendek sgt
22 days

doc risau cycle pendek2 ni
takut sbnye iya xde telur ponnn
means dalam kosong
means xleh ngandung

doc kata cube 4x iui
if xde...
something wrong
huhu
xke down jadi yerrrr tu

iya hope sgt xde laa smpai xleh ngandung tu
huhu

doc ckp time ivf procedure baru boleh tahu
telur ok ke x

wat hati kering jelaaa doc ckp
xmo pkir bukan2 sgt
anggap je tu ilmu
inshaaAllah xjadi pada iya
nauzubillah min zalik

ok.kire rest saje laa skang
wait until raya
Allah bg baby lebih awal
mana tahu kan
Allah je tahu :)
 

7 comments:

  1. good luck iya..positip..positip..sy pun dok risau kalau telor tak besar jugak lepas gonal f..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupppp....tu jelaa boleh kite cube wat kannn.org xpaham.kite je paham diri kite.kena kuatkan smgt.dugaan berlalu pergi cume kali ni dugaan lama :)

      Delete
  2. Sometimes kata2 doktor memang buat kita kecik ati, down, lemah rasanya mendengar..but i guess they have to untuk beritahu kebenaran..macam akak masa 1st pregnancy yang ektopik, doktor cakap kandungan tak boleh pakai, kena remove, bahaya...alahai...nak tumbang rasa..tapi iya, inshaAllah boleh pregnant,kita doa banyak2 ok,.Allah yang menentukan..Ameen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulaaaa.iya berdoa semua tu xjadi kat iya.inshaaAllah.nauzubillah min zalik.but Allah itu Maha Mengetahui setiap perkara yg Dia berikan pd hambaNya kannn :)

      Delete
  3. Iya, truskan usaha okay..sbb mmg akan down bila doc bgitahu news camtu..mcm kes sue, sue takleh IUI, kena trus IVF.. time tu down sgt, tapi fikir2 still ada chances lagi nak pregnant, dri setengah org yg lagi berat dugaan, mcm takde rahim.. lagi berat dugaan diorg kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a betul tu su....ade org lagi mcm2 dugaan n lg trok dr kite...apepon kite tetap kena bykk bersyukur kannn :)

      Delete
  4. erin rasa cycle pendek okay, cuma luteal phase tu kena dlm lingkungan 12-14 hari. means suhu bbt tu sustain dlm 12-14 hari. if below than that takut ade masalah luteal phase defect. boleh conceive cuma susah nak sustain pregnancy. mana la tahu ade rezeki bulan puasa kan?? hehehe...semuanya x mustahil iya,.. sama2 kita berusaha.. :)

    ReplyDelete