Monday, June 2, 2014

10dpiui - sick!

Assalamualaikum

iya igt 2ww will be totally different
not like right now

iya igt iya akan alami symptoms for taking duphaston
i guess im wrong

husband iya sbnye susah nk demam
cause of carrier talasemia
but once dia demam mmg iya akan tjangkit

huuuu
iya baru baik sbnye aritu
then selang a few days dia demam,flu,cough
iya tjangkit sekali

so...iya xtahu ape iya rasa during 2ww
batuk agak trok
flu smpai tahi mata byk bile bgn tido
mmg trok laa this time

i just hope my body,rahim strong enough
it just start to feel less confident -_-"

tpaksa makan ubat batuk n flu (ikotkan xmo)
doctor bagi ubat herbs 
sbb iya bgtau pasal iui
dia ckp ubat limited

for fever iya pkai cool fever je
nk makan panadol
kawan kata boleh
tp mak n DH tak bagi

so bertahan iya
just hope for the best
Allah knows everything rite....

inshaaAllah.

10 comments:

  1. Salam Iya, inshaAllah banyakkan tawakal, berdoa dan beristighfar...semoga Allah bantu mempermudahkan proses sepanjang 2ww ni...jangan fikir yang negatif, kalau Allah nak beri rezeki...sesusah mana pun, ada juga rezeki tu nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaaAllah yani.iya cube...itulaa.bile badan lemah ni mula2 kdg pkir merepek kan.hehe.tq yaniii :)

      Delete
  2. Kalau gynea akak, batuk pun bg yg herbs brand himalaya tu..untuk demam paling boleh pun panadol biasa sebijik,.acti fast tak boleh.,huhi..takpe iya,kalau dah tertulis rezeki iya..inshaAllah ada..serah segalanya pada Allah ok..Semoga cepat sembuh couple sehati sejiwa ni..:)..ameen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ameen ameen kak...kite mmg cube usaha cpt sihat ni.dgn izin Allah...a'a..same ubat himalaya tuuu...blerkkk.xsedap.hehehe

      Delete
  3. Syafakillah..cepat sembuh ye iya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukran ya ukhti.inshaaAllah :)

      Delete
  4. semoga cepat sembuh...anyway Salam kenal, saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya juga...

    ReplyDelete
  5. sama la kita...demam masa iui. cuma bezanya erin sebelum procedure iya selepas procedure. haru betul...erin harap iya cepat2 sembuh dari demam ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu.iya b4 procedure pon demam erin.dugaan betul...inshaaAllah recover soon.... :)

      Delete
  6. salam iya...lama dah tak baca blog iya. rina tak tahu what happen tapi tak dapat buka blog iya. skrg baru dapat. oh iya dah buat iui ye... best of luck k! jaga diri baik2 ye sahabatku!

    ReplyDelete