Monday, March 17, 2014

1st time duphaston

12hari.
itu tempoh hari doc suh iya amik Duphaston.

day 1 amik,Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim.
betul perlukan kesabaran.
mual mual mual.
pning.exhausted.
iya mula2 igt iya yg pyscho.
then googling symptom and ask opismate...
sah lah mmg akan ada symptom like pregnant.

yes,indeed kesian kita.
tak pregnant but the feeling kita akan rasa.
but dugaan Allah.saya terima.
InshaaAllah iya redha.

:)

then...today day 3...still feeling like that.
rasa badan sangat letih.
even masa amik clomid dlu pon mcm ni.
sejak iya amik ubat utk cycle kali ni.
ubat2 ni kan ubat hormon.
jerawat pon byk naik. (ntah.ni iya je ke?)
pastu badan pn trasa naik.
sebab nye asik lapa yg tidak tertanggung lg.
rasa nk pitam if xmakan. -_-

iya dah terpkir dh.
if xberjaya perlu ke iya proceed lagi.
ke nk rest jap.
hmmmm.

tapi bile kmudian pkir balik.dh lame sgt iya rest aritu.
this year tekaddddddddddd nak ALL OUT.cayokkkkkkkkk!

Usaha Tangga Kejayaan ^_^



btw...doc kata if 3/4 iya tak peod datang jumpe.hehe.
yes,hoping but Allah knows better.
kita cube je dlu. ;)
 

4 comments:

  1. iya...me masa amik duphaston dlu pun mmg macam tu...dah la masa puasa..nak sahur bau mak mentua panaskan lauk pun dah nak termuntah...lauk dpan mata pun loya...mampu makan roti je..hehe,...bru tau mcm tu rupanya org pregnant rasa...huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dugaan kita kan?husband iya byk kali suh kuat kuat.tp mmg tak terdaya.ada hari iya melepekkkk je.tido je.xlarat nk wat ape2...huhu.semoga kite sama2 mampu harungi.inshaaAllah :)

      Delete
  2. itulah penangan duphaston...amongst the drugs i hate most. erin rasa bloated, loya nak muntah jugak. bile dah tau period spotting2 tu, erin terus stop makan. kaki rasa kebas2, darah period mcm tersekat nak keluar. lepas stop terus AF mcm waterfall. haha..

    iya, teruskan la usaha buat IUI. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulaaa kan.hehe.iya ikotkan nk wat IUI tp aritu xdapat.if kali ni failed...inshaaAllah akn usahakan wat iui ;)

      Delete