Friday, February 21, 2014

ketenangan jiwa.camne?camne?

jiwa tak tenang?
rasa nak marah semua orang?
mahu kan perubahan?
gunakan tanpa was-was....

haha.ok done merapu iya!

antara some ways kite leh cube.
iya kadang wat mcm ni laa.
some of it dah biasa kita dengar ;)

1 : istighfar istighfar istighfar
2 : take wudhuk
3 : ingat setan tgh seronok kalo kite marah sane sini
4 : jangan bukak facebook and luah xtentu hala kat status.reasons sebab orang akan komen mcm2 and api2 kan kite

5 : we can find the very most closest friend or famili or husband ke kannn.tell them.luah laaaaaaaaaa segala ketidakpuasanhatikalbu kite.at least kite luah xde aa letop kebaboom kannnnn.

6 : listen to ayat2 alquran kat hp ke.kat media player opis ke dalam kete ke.make sure stiasa ade those softcopy.cds.save it to pc.dont listen to music.setan makin ramai je.especially rocks. -_-"

7 : if u in d car.....listen to ikim.fm channel (91.5 if in Klang Valley).seriouslyyyyyyyyyyyy this channel sangat2 besh.pagi2 otw g keje dalam jem yg kekadang naik lali and bosan,bile dgr akan jadi relax and lebih bermotivasi.iya suke ssgt.u might want to try this.jadikan rutin harian kita. #inibukanpromoteinisuggest.haha.ape beza?

8 : holidayyyyyyyyyyyyyyyyyy dgn laki.makan besh2 ngan laki.tangkap gambo byk2.haha.share xtentu hala dekat insta n facebook smpai orang nak muntah.haha.ok ni jgn buat. :p

9 : nanges dipangku suami.hehe.iya sll wat ni.nanges utk 5saat pastu loklak semula.laki sll kata xpaham aku ape kena.hehe

10 : tulis kat blog.haha.kan sng cite.depa xtahu. :)

ok.tu je takat ini iya tpkir.yang pasti lebih baiknye kite cube igt pada Allah Yang Maha Esa.ingat mati.ingat jika kite marah2.kita mencaci.memaki.mebodo2kan orang.kita dapat dosa.depa dapat pahala.rugi rugi.orang yang rugi itu kita.nak ke?xnak xnak.

#selfremindertomeyangkadangtaktentuhalajugeeee ^_^ 

2 comments:

  1. hahaha..sue pernah rasa tension dgn smua org...bila org lain cakap ckit je rasa tension..sdgkan xde pape.. bila time2 tu suka memerap dlm bilik.. baring n pandang dinding..pastu tidur....hahahaha..afterr dat ok kot :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...iya pon kadang gtu.pas tdo ok laaa ;)

      Delete