Wednesday, January 8, 2014

nak ikot blogger yani ;)

iya suke blogger ni.
blogger pemes dimata iya.
cewahhhh. ^_^

Blog Seindah Mimpiku 

blogger yani also TTC mcm iya.
lebih senior iya rasa.

iya sebenarnye kagum dgn cara yani exercise.
kagum gilerrrrrrrrrrrr hokay.hohoho.sila bangga ye kak yani ;)
sape rasa nak badan sihat sila lihat blog beliau.

iya xpenah jumpe dia.
tp nak kagum gak.hehe.

so based on kekaguman iya padanya.
iya cube jadikan sebagai role model (okay,sila bangga lagi ye)
hehehe.iya pon dah mula exercise skang.
gara-gara suami tegor xjaga pemakanan n kesihatan.
iya sedar pon sume tu.
ketat sane sini pakai baju.
kain baju kurung pon same.
sedihhhh...tapi still duk ngap ngap xtentu hala gak. -_-

the main concern iya bukan berat.
badan shape and fit badan ni sebenarnye.

maka nyeeeee dgn ini iya mula tanamkan angan-angan juge.
utk exercise berterusan.
sbb dah byk kali hangit2 ni.
sampai hangus terossss.hohohohoho.


THE CHALLENGE BEGINS ON 7 JANUARY 2014
iya xnak aim high.sbb selalu hangus jeee.haha.
so...... THE CHALLENGE WILL ENDS ON 7 MARCH 2014 (we'll see)

STARTING WEIGHT : 52KG (yup,its normal but the body not fit at all)

KITE TUNGGU DAN LIHAT!!!! ^__________________^

 

8 comments:

  1. kannnn...yani selalu post about psl exercise,diet etc..mmg positip sentiasa lah!
    mcm me..merungut je xtentu hala..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. same laaa kite.hohoho.iya baru install apps exercise sume ni.scary lak tgk result body fat sekarang...huuuuuuuuuuuuuu -_-"

      Delete
  2. iya...chaiyyok! heheheh... akak pun suka baca blog yani. sangat memberi inspirasi n motivasi bile time2 malas nak senam n jaga makan... heheheh :-) update ur progress tau! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaaAllah.hihihi.arini duk mencari2 segala input pemakanan.ape yg patut elak and ape patut lebih makan....doakan iya yerrr ;)

      Delete
  3. Aduhai...sampai buat entri pasal Yani ke! Segan ai.....huhu! Iya, Yani bukan istiqamah sangat pun setiap masa, kadang kala cheatday berhari-hari, miss exercise banyak hari dan hilang motivasi diri bila berat badan naik balik. Cuma, apa yang Yani semat dalam otak skrg ni, sementara belum ada apa-apa komitmen anak dan rawatan TTC, better la Yani fokus pada penurunan berat badan dan diet sihat. At least masa jumpa doktor, tak de la asyik kena bebel berat badan naik mcm dulu....Chaiyok Iya...kalau berat badan dh ok, dan hanya nak shapping dan fit..boleh try google senaman dan pemakanan yang ke arah itu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe....xpe yani...iya suke.iya xde pon close fren yg suke exercise dh skang ni.dulu time uitm ramai aa.skang keje xde.at least yani buka mata iya utk mule semula.bgos sgt2 tauuuu.hehehe.itu aa.skang ni iya tgh searching about pmakanan yg elok.kenali badan iya dulu.sbb berat bukan big concern,bmi normal.cume bile duk makan xtentu hala of coz laa kan badan jd gedebeh.tu husband iya pon bising.hehehe.doakan iya yerrr :)

      Delete
    2. InshaAllah, boleh punye Iya.....semoga usaha berterusan membuahkan hasil. Set target yang relevan dan jangan paksa diri sangat. Badan kita pun tahu stress....

      Delete
    3. inshaaAllah...betul2.iya cube mane termampu jee dlu. ;)

      Delete