Friday, January 10, 2014

knowing what to ngap-ngap

ehehe....iya selalu yerrr post pagi2.
tp arini bz sket.
so post petang.hahaha.

anyway...iya nk share arini apps pemakanan yg rs menarik :)

#1 : Nutrino

bukak je dah ade quote "Let food be thy medicine and medicine be thy food" ~ ♥ IT!!!


iya suke apps ni comellllllllll sangat.
tapi cara nak key in makanan kite xberapa user friendly.
more pd lifestyle barat.leh tgk bawah niii:

 
haaaa....yg kiri tu atas dia...dia tjuk berapa byk pgambilan protein,carbs,fiber,fat kire dalam sehari tu.
semalam iya dpt 76 je.hahaha.
iya amik kire mane yg kena sikit2 iya mkn jeee.hehe.jadi laaaa :)

okay...yg kanan tu iya makan.siap ade gambo apple kena makan lg.hehehe. >___<

mcm semalam pagi iya sebenarnye makan quacker oat n meehun.
tapi xdok.hahaha.

snacks tu betul aa tu.cume ada tambahan lg makan byk buah lg.
anggur je dia ade.aiyakkk~

overall yerrr...boleh lerrrrrrrr app niii ^_^


#2 : myfitnesspal



haa...app ni iya sukeeeeeeeeeee sangat.
sbb lebih user friendly. :)
dia mcm fb tp utk kesihatan.hehehe.
aaa tgk atas tu siap ada news feed lagi.
kite leh post aa ape2.
same aa mcm fb.

iya xde friends lg kat sini.
hahaha.xcari ponnn :D
kite leh login pkai fb id tp iya malas.hahaha ;)
create new one ajeeeeee.


 
okay...ini iya makan semalam.
semalam xsempat exercise.ada hal.
balik sampai umah pon dh nak kul8pm.hohoho

so leh tgk apa iya makan smlm :)
pagi makan oat n meehun.
dinner sayur,ayam 2 ketul and yogurt drink
snacks buah2an...anggur,jagung,papaya.hehehe.
air kosong ajeee.
mmg minat air kosong aje.hahaha 

okay..itu aje.
leh aa sape2 wat kalo rasa nk keep up ari2.hehehe




2 comments:

  1. iya, i masa awal2 dulu guna myfitnesspal. memang gigih masukkn menu makanan yg i amik hari2. memula tu rasa leceh...tapi aps ni bleh recall apa yg kita dah makan, so lama2 tu jadi mudah. tapi la ni dah jarang buat... heheheh...iya bleh jadik buddy i :-) mana tau lps ni rajin i update (and x la asik makan je... huhuhuhu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. leh leh leh. add aa iya kat myfitnesspal k. hehehe. same2 kite usaha ^_^

      Delete