Wednesday, January 22, 2014

diet cara iya style.hahahaha :))

2 hari xjengok blog.
rasa mcm kehilangan sesuatu.
haha.xleh blaaaa.

anyway...iya dah diet selama 22 days.
yes....progress ada.+ve progress.
Alhamdulillah.

on 7 Jan 2014 this is the record:

weight : 52kg
waist : 84cm
hip : 94cm
wrist : 14cm
forearm : 25.5cm
neck : 35.5  


on 21 Jan 2014 the record:

weight : 51kg (lost 1kg.haha.ciput mcm hape)
waist : 81cm (lost 3cm)
hip : 91cm (lost 3cm)
wrist : 14cm
forearm : 24cm (lost 1.5cm)
neck : 35.5  


so camno ni haaa?
bg kawan2 ok kaaaa?
bagi iya okay.hehehe.
sebab iya dah terasa dah peha n perot ni slim sket.
peha pon xde terasa berlaga2.
kain pon dh start terasa loose sket ;)

pastu nak story iya amalkan ape.
yes,of course ade cheat jugeeee.
but cheat dgn excuse yg logik.hahaha

so...iya diet:

Isnin and Khamis puasa.InshaaAllah.

NO white stuff - nasi,meehun,kuewteow,roti
but ini depends.sbb bile iya pegi umah MIL,iya makan je.xbaik aa lak kalo xmakan kannn.kena laa jaga hati.so ini cheat dibenarkan utk iya.hahaha)

Exercise at least 20mins everyday.So far okay.max iya penah wat aritu 30mins.but same juge...if iya stay umah MIL tak buat aa.hahaha

Target nak ilangkan another 5 to 6cm kat waist and peha pon lebih kurang....

after this nak kena try maintain kan jelaa exercise tu.
InshaaAllah next month nak start semula swim.hehe.

btw....iya tak sabar nak wait IUI Februari ni.
hope sangat tak clash date dgn pegi Terengganu and Langkawi nnt.
huhu.sbb pack sgt plak program bulan 2 nnt.
ke iya patut tunda lagi yer??
huhuhu.what say you kawan2???







2 comments:

  1. Wah Iya dah nak buat IUI...anyway, Best of Luck and I will make du'a for you..
    So slim la u, 51kg je..uhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a...tp iya duk bpkir2 nak tunda sbb pack sgt schedulu...hihi.iya ni kecik je orgnyeee.jadi 51 tu biase.tu pon hubby kata sudah gemok.kot all d fat pegi kat tummy and peha.haha :p

      Delete