Tuesday, December 31, 2013

hari ini hari post new year ;)

hari ni sume pakat post pasal new year.
iya pon xmo ktinggalan.kononnye.
tapi dalam kepala otak ni tahu nak balik je.
haha. (gara2 xsabar nk dapat adiah :p)

tapi itulah.sepanjang 2013 ni iya sebenarnye bersyukur sangat.
Allah tanamkan dalam diri iya byk benda.
beri ketabahan melalui detik2 TTC.Alhamdulillah.
berkenalan dengan ramai kawan.
well...this blog mainly purpose is TTC rite.hehe ;)

then.husband yg baik.Alhamdulillah.
keluarga yg baik2.Alhamdulillah.
keluarga mertua yg baik sehingga hari ni.Alhamdulillah.
rakan2 yg sangat memahami hingga hari ni.Alhamdulillah.
kerja yg baik.iya tahu rmai lg struggle dr iya.jadi,Alhamdulillah.

kesihatan yg baik.this remind me of chee's daughter,little auni.hoping she recover soon.mudah2an.also my fren been diagnose sakit tulang belakang juge baru2 ni.berdoa sgt dia tabah mhadapi dugaan.huhu.then again,i feel Alhamdulillah with this health.

kebahagiaan suami isteri hingga arini.Ya Allah,Alhamdulillah.this also remind me bff iya baru je divorce.dugaan buat ye.semoga Allah tabahkan hatinye.iya dikelilingi kawan2 yg lebih byk dugaannye.

jadi iya kena bersyukur.banyak sgt bersyukur.
takde ape dugaan iya.tiada.
iya harapkan terbaik utk mereka.

iya happy.
in d same time iya cube igt mereka.
pahami mereka juga.
xlupe juge since 2011 iya start boikot ISRAEL!
Alhamdulillah its been 3yrs now kami xmakan Mc'D.
maybe boleh tgk pasni ape boleh kami cube boikot.

paling harapkan kedamaian di sane.
my little angels.my babies there.
it hurt me so much bile tgk mereka di sane.
iya xtahu nk xplain it.
tp iya mmg mcm ni.
sometimes iya nanges kat husband.
y they r soooo cruel.

there....
iya tak tahu laa iya mumbling ni ade kaitan dgn tajuk.
but itulaa iya rasa di ambang kehujungan 2013 ni.

2014 will past thru iya just like any other days sebenarnye.
xde planning ke dataran ke ape.
bukan type iya.
iya ni xgeti sbnye nak berfoya sane sini.
harapkan bunga api dibatalkan.
siapa kite yg kerdil akan didengari.

harapkan duit semua tu disalurkan kepada si miskin.
jauh laaa angan2 ni.

ok enough.
mumbling done.

just...have a great day with all ur families.
ingat....bile kali terakhir kita peluk cium ibu bapa kita jika masih hidup?jika sudah tiada...jgn lupe doakan mereka.hidup pon same.

bagi anak yatim piatu,berbahagialah.kerana tidak mungkin menjadi anak derhaka.Alhamdulillah - PU Rahmat. 

4 comments:

  1. Alhamdulillah...banyak sungguh nikmat yg Allah bagi kat kita kan... Smg 2014 membawa lebih banyak kenangan indah dan menjadikan kita hamba Nya yg lebih bershukur...amin... Happy New Year dik :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sgt2....semoga kita tidak lupa pada nikmat yg Allah berikan...happy new tr too kak.iya doakan kita sama2 boleh menjadi hamba Allah yg lebih baik lg.mudah2an.ameen :)

      Delete
  2. Iya, hepii new year :)
    semoga 2014 dan tahun mendatang menbawa rezeki yg lebih pada Iya sekeluarga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sooooo much for d duaa.semoga Allah permudahkan urusan Suwaibah keluarga jugeee. ♥

      Delete