Monday, November 25, 2013

headache for 2 weeks...

iya been having this crazy headache since 12 nov.
iya ingat this date because outstn ke langkawi that time.
then...iya balik kl on 15 nov.

still headahce.
its been on and off.
bile tak tahan iya telan ponstan.
rasa lega.

tapi dah tahu xleh kerap makan ponstan.
so bile kat umah...xtahan iya tdo je.

and NO...iya is not yet pregnant.
im having a period on 17 nov.
Alhamdulillah.tgk macam makin teratur peod.
last month cycle 25.this time also 25.

then...my honey ajak teman g amik kete dia repair on 23hb.
then tgk car show kat pwtc.
siang tu ok.malam tu kiok semula.
been having this crazy headache....again~

suspect bcoz iya kerap kena low b/p.
bile cek ngan mesin b/p tu "NORMAL"
not too low.not too high.
i mean....normal.very normal.

then on 24hb...mak ajak g johor wedding cousin.
minta excuse.

reasons?
headache.pokai.long journey.and its sunday.confirm balik lewat.
monday kejeeeee.

but still....MIL ajak g wedding cousin gakkk.
kat sekichan.long journey too.
tdo byk kali dalam kete.
jap2 terjaga sbb very bumpy ride.
trok punye jalan.

sampai umah maghrib.
nasib honey dah tlg iron baju keje.
makan2.
basuh baju.
lipat baju.
main ngn anak buah.

and today....
still ade on off headache.
very worried.
buang poop poop ade darah plak.
honey suh g cek doctor.

hrmmmm.still thinking.
what exactly happen to me?
too stress?too tired maybe?

Oh Allah.sihatkanlah badan hambaMu ini..
semoga kesakitan ini mampu menghapuskan dosa2 yang ada.
mudah2an Ya Rabb.....Ameen. 


btw..iya sakit gigi gak.
aritu dah cek.doctor kata ok.
dia kata kalo still sakit nk kena xray.
Oh Money.... :p

4 comments:

  1. iya, rina pun penah kena mcm tu.. a terrible on off headache sampai 2-3 minggu..masa tu mmg worried sgt - smpi google semua simptom2 ngape jadi mcm tu. by the way, rina mmg ada migrain, tapi tak pernah sakit seteruk tu. finally, i went to clinic. Doc kata sbb pressure, bdn tak rehat tol2. Doktor bagi ubat untuk rilexkan aliran darah and baru rina ok.
    mcm kes iya, mungkin leh jadi mcm tu jugak, maybe iya tak cukup rest..walaupun tdo cukup tapi otak kita tak cukup rest agaknya. and maybe sakit gigi buat keadaan jadi lagi teruk. trust me, i know that feeling.
    try g klinik ye, masa tu rina makan ubat tu nama dia cafergot (tak tahulah spelling betol ke tak)...mayb iya leh minta ubat ni kat dok juga. semoga cepat sembuh ye sahabat ku

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulaaa...mmg trasa sgt badan xckup rest.tdo lak lewat.gigi ni ntah aaa.nak kena cek gak kot nnt niiii.khamis outstn lagi.hope xmakin trok....tq rina doakan iya.....*hugsssssssss*

      Delete
  2. iya try lemon..letak 2,3 hiris lam air msak n minum, bykkan rehat

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt iya cube....tq L....u too take care k.namo stress2 ♥

      Delete