Tuesday, November 26, 2013

dia kata aku tak usaha!!!!

TAKMO SAKIT ATI JANGAN BACE YERRRR.... :p

iya dah laaa headache tak settle lagi.
datang lak si mulut laser.

aa kali ni perempuan yerrrr.
aku tahu aa ko bunting pelamin.
siap susah hati badan dah tembam.

ko tahu berapa ramai TTC xheran gemok sbb nak pregnant.
haih laaaa mudah nye ko berkata.

ko siap usap2 perot aku xpe aa lagi.
aku xkesah.
aku cakap belum ada lagi.

yang aku kesah ko duk argue ngan aku.
ko cakap aku xusaha.
cakap ko kena try shaklee.
ko ni x usaha camne nak dapat.

eh sukati ko je kannn....
aaa,mmg setepek laa kena ngan aku pastu.

aku cakap ko mane tahu aku cube ape.
aku dah kawen 2tahun.
ko tahu ke aku usaha ape.
aku cek sume ko tahu.
tak tahu kannnn.

so kalo tak tahu...xleh aaa main nk cakap aku xusaha.

senyap tros ko.
mmg kadang2 kena ajar sket.

ko dah laa jarang2 jumpe aku.
kenal pon xsangat.
rapat pun tidak.
amik tahu hal aku pon tak.
tetibe nak assume macam aku wat xtahu diri aku sendiri

hey!!!
sape xnak anak.
merepek kann.....grrrrr.

astaghfirullah.
cepat bertenang wahai hati.
Ameen....

13 comments:

  1. baca mmg sakit ati!
    bagus lah dia kene setepek,puas hati..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulaaaa....dia senyap pastu.serba salah kot.tp elok laa.jaga laa sket mulut tu.
      sedap dia je.siap ckp xtahu aa nnt ade anak ni cmne.lom puas honeymoon.cakap mcm xredha rezeki yg dapat plakkk....huhuhuhu.

      Delete
  2. Iya..kadang2 L pelik ada org cmni..L pun dah byk kali kena.. xkena kt btg hidung sndri xtau la kan boleh ckp xnk usaha etc..iya yg 2 tahun dh usaha mcm2 L dh 2 thn lebih pn sama..2 tahun iya..cmna org yg dh 8, 10 thn ttc. Semoga org tu terbukak hati xlaser cmtu dh pasni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulaaaa.kadang iya jumpe org yg ttc 10tahun.tabah nyerr mereka.iya ni kadang naik hangin gk.dah sabar sabar sabar.tp org xleh kena mulut tu ade insurans sket.ade je org ask iya lom ada lagi?iya ok je.kalo yg sampai argue2 nape xde...nape xcube itu ini.eh lom try ke...kalo close lain aa.huhuhu.emooo sgt nii -_-

      Delete
  3. orang2 cakap x pikir ni, memang itu makannya iya... elok kasik sedas sikit... sesukati nk assume macam2...

    ReplyDelete
  4. bagus iya, mmg orang2 mcm ni patut kena setempek. Rina pun de 2-3 kali berhadapan dgn situasi begini, mmg sgt2 menyakitkan hati...

    ReplyDelete
  5. sabar k dear...
    org mcm tuh mmg bagus kene setempet kat muka... jgn bagi muka sgt...
    tp biase la iya... manusia y jenis x bersyukur mcm2 la bleh ckp sb xpernah kene atas batang hidung sendiri...
    biakan depa k... y penting kite, ALLAH SWT tau aper y kite lalui n lakukan

    ReplyDelete
  6. tu laaa.orang tak paham leh kata mcm2.iya ni nasib laa jenis emo time tu jelaa.luah jap.abis dah laa.hehehe.tq semua worried kat iya...having such a great friendsssssssssssss ♥ ♥ ♥

    ReplyDelete
  7. Eh, sakit pula hati kita baca....org mcm ni kalau bahasakan, sedap jugak ni....jgn sampai mulut kita doa yg bukan2 kat perut dia, sudah ler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe.iya dah warning mmg akan sakit ati.ekekeke. ;)
      xpe xpe.iya pon dh ok.lupe kan dia.buang mase jerkkk.hihi

      Delete
  8. bertabah wahai hati..keep positive ya dear..dulu su su diam..skang ni su fire je balik..eheeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo over mmg patut laa kan su.tp ade cara gk.iya cakap kat dia pon tune nada paling low.iya just nak dia pkir smula ape dia kata.and seems like pas iya cakap dia mcm serba salah.patut pon dia rasa bersalah kannnnn.

      Delete
  9. Sekali sekali di'bahasa'kan bagus juga..Sebab kadang2 mereka ni tak memahami..Lagi nak condemn orang..Just bagitahu apa yang you rasa..cakap je yang you rasa tak selesa berbicara soal itu dan tak nak dengar apa2 lagi dari mulut dia..Bila kita sound depan2 baru dia paham. Tapi lepas tu mungkin dia akan dok canang kita sensitif dengan kawan2 lain - tapi tak pa..at least kawan2 lain akan dapat sense yang kita tak suka dipertikaikan soal itu.

    ReplyDelete