Tuesday, November 26, 2013

dia kata aku tak usaha!!!!

TAKMO SAKIT ATI JANGAN BACE YERRRR.... :p

iya dah laaa headache tak settle lagi.
datang lak si mulut laser.

aa kali ni perempuan yerrrr.
aku tahu aa ko bunting pelamin.
siap susah hati badan dah tembam.

ko tahu berapa ramai TTC xheran gemok sbb nak pregnant.
haih laaaa mudah nye ko berkata.

ko siap usap2 perot aku xpe aa lagi.
aku xkesah.
aku cakap belum ada lagi.

yang aku kesah ko duk argue ngan aku.
ko cakap aku xusaha.
cakap ko kena try shaklee.
ko ni x usaha camne nak dapat.

eh sukati ko je kannn....
aaa,mmg setepek laa kena ngan aku pastu.

aku cakap ko mane tahu aku cube ape.
aku dah kawen 2tahun.
ko tahu ke aku usaha ape.
aku cek sume ko tahu.
tak tahu kannnn.

so kalo tak tahu...xleh aaa main nk cakap aku xusaha.

senyap tros ko.
mmg kadang2 kena ajar sket.

ko dah laa jarang2 jumpe aku.
kenal pon xsangat.
rapat pun tidak.
amik tahu hal aku pon tak.
tetibe nak assume macam aku wat xtahu diri aku sendiri

hey!!!
sape xnak anak.
merepek kann.....grrrrr.

astaghfirullah.
cepat bertenang wahai hati.
Ameen....

Monday, November 25, 2013

headache for 2 weeks...

iya been having this crazy headache since 12 nov.
iya ingat this date because outstn ke langkawi that time.
then...iya balik kl on 15 nov.

still headahce.
its been on and off.
bile tak tahan iya telan ponstan.
rasa lega.

tapi dah tahu xleh kerap makan ponstan.
so bile kat umah...xtahan iya tdo je.

and NO...iya is not yet pregnant.
im having a period on 17 nov.
Alhamdulillah.tgk macam makin teratur peod.
last month cycle 25.this time also 25.

then...my honey ajak teman g amik kete dia repair on 23hb.
then tgk car show kat pwtc.
siang tu ok.malam tu kiok semula.
been having this crazy headache....again~

suspect bcoz iya kerap kena low b/p.
bile cek ngan mesin b/p tu "NORMAL"
not too low.not too high.
i mean....normal.very normal.

then on 24hb...mak ajak g johor wedding cousin.
minta excuse.

reasons?
headache.pokai.long journey.and its sunday.confirm balik lewat.
monday kejeeeee.

but still....MIL ajak g wedding cousin gakkk.
kat sekichan.long journey too.
tdo byk kali dalam kete.
jap2 terjaga sbb very bumpy ride.
trok punye jalan.

sampai umah maghrib.
nasib honey dah tlg iron baju keje.
makan2.
basuh baju.
lipat baju.
main ngn anak buah.

and today....
still ade on off headache.
very worried.
buang poop poop ade darah plak.
honey suh g cek doctor.

hrmmmm.still thinking.
what exactly happen to me?
too stress?too tired maybe?

Oh Allah.sihatkanlah badan hambaMu ini..
semoga kesakitan ini mampu menghapuskan dosa2 yang ada.
mudah2an Ya Rabb.....Ameen. 


btw..iya sakit gigi gak.
aritu dah cek.doctor kata ok.
dia kata kalo still sakit nk kena xray.
Oh Money.... :p

Friday, November 22, 2013

doa yang boleh diamalkan...

ok.semalam iya duk kumpul semua ayat2 dalam al-quran yang boleh kita cuba amalkan.

iya dapat input pon dari page TTCGM :)
tapi iya kali ni compile with pictures.
ada banyak.harap boleh sama2 kite amalkan ^_^

1. Surah Al-Imran, Ayat 38


2. Surah Ar Ra'd, Ayat 8


3. Surah Al-Anbiya', Ayat 89 & 90


 

4. Surah Al-Mu'minun, Ayat 12 - 14

 


5. Surah Asy- Syura, Ayat 49 & 50



6. Surah Al-Qiyamah, Ayat 37 & 38   


  then....iya ada bace if senggugut terok,peod tak teratur boleh cube ini:

1. madu asli
2. bace al-fatihah
3. bace ayat kursi
4. solat hajat 2 rakaat
5. bace surah An-Nahl, Ayat 69:




harap dapat membantu diri ini and kawan2

Thursday, November 21, 2013

siapa comel??? hahahaha....

ni laa name nye kes xde keje.
tgk gambo sendiri perasan comel.
dah sape lagi nak puji iya.
hahahaha.

anak lom ade nak puji anak sdiri.
maka nyerrrr lihat lah gambo di bawah.

mane satu comel?
satu gambo iya time baby.
satu gambo hubby ;)

ce teka mane satu iya? :D
























iya suke tgk gambo ni.
sambil2 tu berangan let say we hv a baby soon.i hope.
hope sesangat....then...muke ikot lebih pada sape.
ehehehe.iolssss mmg suke berangan. ^_______^

Wednesday, November 20, 2013

my page ♥

since 2012 iya dah start the shawls business.
its not a plan business.really!!!
but it turn out to be like that.Alhamdulillah.

iya not a hardcore or determine sgt nak wat business ni.
that kind is more kepada suami iya.
but Allah knows best.
He always knows best what for me.Indeed.

so...in 2012 iya mula dengan seronok2 wat shawl utk diri je.
that time mcm rasa mahal je nk beli shawl.
thanks to MIL ajar iya menjahit.
then start iya wat byk.
bile pakai ramai tgor.
macam cantek je.macam comel je. (haha.okay ini tipu!)

then...akak iya pon mmg pemakai shawls...wah gitu ayat~
depa lak start suh iya jahitkan.
pastu kawan rapat lak start suh.
then berkait lak ngan kawan kpd kawan rapat.
pastu mak kawan plak.

pastu office mate.
pastu wife bos.

maka nyerrr merebak laa wabak shawl iya.
wahhh....macam bagus je kan.

then...mula laa terdetik xlarat nak wat shawl.
terdetik i need to do something about this.
i need to make it happen.
with a support from husband.close friends.

TADAAAA...
yesterday i make it happen~


please kawan like my new page in facebook....The Mirror
semoga Allah membantu diri ini mjadikan lebih ramai muslimah yg mampu menutup aurat dgn lebih baik.

untuk diri iya juge.lebih baik.in shaa Allah ♥ ♥ ♥

Monday, November 18, 2013

icah bunting pelamin...WOW!


aritu iya ade post kawan baik iya,icah baru kawen.
last 27oct.the post is HERE

and weeeeeeeeeeeeeeeee,yesterday borak2 and she already pregnant!
BUNTING PELAMIN!!!!
so thrill and happyyyyyyyyyyyyy for her~

well....
kawan iya ni dh lame sgt nak kawen and have a baby
and now she did.Alhamdulillah.
no other words can b describe but AM SO HAPPY FOR HER.

i told her that my babies would b the youngest among our "gang".
haha~

teka ape dia cakap? "takpe,nnt anak aku jaga anak ko"
ahaha.lol.apedaaaa~ >___<

hmmmm....
we are reaching end of year 2013 soon.....
and iya tpkir nak list down 2014 future babies.haha.xde keje!

1. baby ayiq n ekin.ekin ni wife kawan iya tapi kami rapat.dia kawen almost a year gak baru pregnant.now ekin dah 4months pregnant and iya cant wait to see her new born.

2. baby pijol n liza.iya xrapat sgt ngn liza ni even though dua2 ni kawan,lagi baik ngn pijol.hahaha.they also BUNTING PELAMIN.cant wait to c the baby too.....

3. baby nadia.one of my skool bff.we contact each other once in a while.so far dia xdeclare her pregnancy yet.dapat tahu pon dr kawan lain.hahaha.maybe dia lom ready.the eldest daughter dah 5yrs old rasenye.so gap jauh.mmg dh lame tahu dia nk 2nd child.mcm2 cara wat and finally pregnant.alhamdulillah.

4. and finally mrs icah.hehehehe.this one i got to see her baby.icah just 2wks camtu pregnant.still early.katanye skang xleh lapo sket.and getting fatter.hahaha.padan muke iya kata! (but i want to be fat sbb pregnant too.hehe)

so thats it.hopefully the checklist akan ada name iya nnt.
maybe ada rezeki iya....baby 2014.ehehehe.Aameen..... ;)


UPDATED!!!

hahaha.b4 kena marah baik iya update cecepat sementara igt niii.....
#5 baby soon in 2014 is chee's baby...oh well my dear chee...im sorry lupe baby u...chee is reaching 6months pregnant rasenye...and of coz im so so xcited nak tgk baby dia.mesti bambam.sbb mummy dia makan byk and fat ever rite...ehehe.mwah mwah chee.jgn marah aaa :p

Friday, November 8, 2013

Mulut Laser....

laser mulut satu hal
lelaki plak tu.
tua plak dah.

orang sll kaitkan mulut laser dgn perempuan.
tapi TAK!!!!

ade sorang ni last time dh pertikai kenape iya lom pregnant.
last 2 days pertikai lagi.

perli iya.
depan orang.
gelak2.

ikotkan hati.....
ikokan setan....
abis mamat tu.hahaha

tapi....
iya sedar.dia tak paham
dia xalami.
biar lah Allah sahaja membalasnye

teruskan hidup dengan penuh kegembiraan.


hahaha.happy weekend sumeeeeeeeeeee ♥♥♥♥

Thursday, November 7, 2013

Gangguan Halus....

iya blog walking and seems like a few of TTCians ada alami gangguan benda halus ni...

bila diganggu ni macam2.
gangguan tido.gangguan terhadap pasangan.gangguan benda follow.lemah.sakit.even santau pun kire gangguan.

to be honest,iya nak share sket cite ni.
husband iya masa 1st year kami kawen selalu gak diganggu.
selalu mimpi bukan2.mimpi ular.mimpi dihempap.mimpi sume xelok laa senang cite.pastu mesti tjaga malam2.

risau gak masa tu.then kebetulan mak iya bile dah pencen ni dia rajin gi kelas2 agama.mak ajar kami buka CD ke MP3 ke Surah Al-Baqarah every night.not miss a single night.for 7 days.kami cuba buat.kami on kan aje surah tu time nak tdo.

pastu mak pesan gak suh kami amalkan bace ayat di bawah.setiap hari juga.pagi 3kali...malam 3 kali...
 



Ertinya: 
Rasulullah s.a.w didengari berkata sesiapa yang berdoa: 

“Dengan nama Allah yang tiada dimudaratkan sesuatu apapun dengan namaNya samada di bumi dan di langit, dan Dialah maha mendengar dan maha mengetahui” sebanyak 3 kali, maka ia tidak ditimpa kesusahan bala dan musibah sehinggalah subuh esoknya, dan barangsiapa membacanya ketika subuh 3 kali, ia tidak ditimpa kesusahan bala dan musibah sehingga petangnya”  
 
 
and Alhamdulillah dgn izin Allah husband xde lagi diganggu ke ape.dah lame iya xdengar dia mengadu or terjaga sbb dia mimpi bukan2.iya harap dapat membantu kawan2 diluar sane.boleh cuba amalkan.inshaaAllah dgn izin Allah :)
 
 

day 1 exercise....

keje byk ni.tapi wait org anta report baru leh iya compile.
so in d meantime berblog dulu.

b4 cite tajuk atas ni.iya sedih sket ni.
maybe bukan rezeki iya.tapi sedih sbb careless sgt.
duit rm50 leh plak tercicir dalam lif.
nak jadi cite kmudian ask pak guard.
katanye ade sorang visitor ask dia.tp dia lupe nak mintak org tu.
careless guard plak.org tu plak dah ask guard tp xde lak nk serah duit kat guard tu.haiyakkkk.....xpe laaa benda dah jadi.lebih berhati2 pasni -_-" (dh mmg tgh sengkek ni.hahahaha)


okay...semalam iya dah mula exercise.2 things.cycling and hoola hoop.perghhhhhhh.b4 this wat cycling mesin tu 30mins pon mampu iolsssssss...sekarang 5mins dah terasa mengah.kejang kaki.

5:46 mins then pancit -_-
haaaa.penangan tak xcercise 2tahun ni.isk isk.
then rest jap.minum air punye laa byk.
pas rest jap baru sambung.dapat laa total 10mins.tu pon macam nak pengsan dah haaaa.azab betul.


pastu iya stop wat cyling.iya wat hoola hoop lak.
cewahhh.sambil amik port depan fish pond ayah...apelg...gelek laaaaa
aaa,view bawah ni sempat lg amik sambil wat tuu.tu gegar tu.hahaha
sungguh xde keje. >_<


tapi syok gak wat depan view camni.jadi leka wat hoola.
cube tgk stopwatch iya dapat bape>>>



hihi.....dapat gak laa 11mins.target 10mins je sbnye.
sbb dah lama tak buat kan...muscle sume dah keras.
fuhhh...even baru wat 20mins smlm....terasa sangat best.
rasa badan sedappp je. ^______^

target arini nak wat lagi.haha.memang tak tolong mak masak laa jawabnye...
dah laa laki tgh demam.hope he recover soon.inshaaAllah


Wednesday, November 6, 2013

nanges di awal tahun

Salam Maal Hijrah 1435 untuk semua.
malam awal tahun tu iya berborak ngn suami.

iya cakap letih sgt.xtahu nape.
pastu biase laa sll gurau kata iya pregnant.ehe~

pastu iya cakap rasa mcm nak nanges.
dah dia kata "kenapa tibe2?"
kata "ntah.byk sgt pkir kot"

pastu iya cakap la "iya takot"
"takot ape?"
"MATI

pastu hubby tros nyanyi lagu wali band

"ingat mati, ingat sakit...
 berapa dosa kau buat...."

apelagi....tros laa nanges iya.
huhu.sudahnye suami kena pujuk.

terasa sangat.

semoga tahun baru ni menjadikan kita semua hamba Allah yang lebih baik.ameen.ameen.

Monday, November 4, 2013

behind this happy face...

yes.im a happy person.
yes indeed i love to smile.laugh.make jokes etc. etc. etc.

but behind this happy face...
i feel sad.sorrow.sympathy.
to them.
to my brothers.to my sisters.to my kids.to my babies.

killed.tortured.everyday.
cruel.irresponsible.hatred.
mujahideen.bravery.Subhanallah.
everyday i remember my brothers and sisters.
its beyond my reach.

i feel bad for myself.
helpless.

only prayers.our prayers.
i keep reminding myself.
dont u ever forget them.
dont u dare!

Oh Allah,have mercy.
We believe You Ya Allah.
Islam Will Definitely Win.Definitely!