Thursday, October 17, 2013

New Supplement - Vitex Agnus Castus

Assalamualaikum

lame iya tak cite progress TTC iya.
been busy! (alasan...haha.sebenarnye wait masa nk story)

but before that....Selamat Menyambut Aidil Adha kepada semua.
pengorbanan yang dilaksanakan oleh Nabi Ibrahim AS dan anaknya Nabi Ismail AS boleh dijadikan pengajaran dan kekuatan pada kita yang TTC niiii ^______^

anyway.....iya last week baru beli new supplement
lebih dikenali as "Vitex"...
puas dah b4 this iya cari kat farmasi tp xdo.
at last ada kawan kat TTCGM jual.
Name nyerrr "Bio-Ezy PMS"
harga RM70 plus postage = RM76... not bad!!!

mohon pengabaian sepenuhnya segala sepah :p
tujuan vitex ni nak bagi peod regulate and to relieve menstrual pain....

iya peod mmg sll tak betul.so iya amik this 1st step try betulkan...
dengan izin Allah.inshaaAllah :)
so setakat ni iya baru je makan 3 ketul.
 
Rasanya Allahuakhbar....xsedap hokay!!!!! -_-"
sedap lagi habbatus sauda wpon rmai kata kuat bau...iya leh tahan lagi :p  

haaaa....ni rupenye bentuk pil vitex niii....udahlaa besaw....bau kuat.rasa xsodap.wahahahaha.apepon iya xkan give up laaa.berniat untuk cuba selama 6bulan....eceh wahhh!!!

hahaha.tp xpe.azam biar tinggi.inshaaAllah if vitamin ni selari ngan iya.mudah2an :) 

so setakat hari ni...byk gak laaa supplement iya...

PAGI:
MultiVit
Vitex
Habbatus Sauda
Folic Acid (ni baru abis.stok ada kat umah...asyik lupe angkut g opish -_- )

MALAM:
Habbatus Sauda
Delima
Madu + Serbuk Datse (ni macam lom cite lak...nnt laaa)


aaa...so far itu laa iya amik ari2...sll nye yg pagi tu lupe kalo weekend.hahaha.hampeh sungguh.yang pagi tu amik yang modern...malam amik yg islamic (suami ajor kata xmo campur)....mcm yg malam tu hubby pon amik same....ada gak bace elok makan habbatus sauda tu ngn susu b4 bsama suami.tp lom cube lagi.ehe!

okay...takat tu jelaa kot usaha iya.kawan2 leh cube.maybe.
kita usaha.Allah yang tentukan ^_~






 

2 comments:

  1. wah byknye supplement dear.. chaiyokkk
    p(^_^)q

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihihi....kena laa usaha.inshaaAllah ♥♥♥

      Delete