Thursday, October 31, 2013

lemak berlebihan

iya ni kategori kecik orang nyerrr.
xgemok pon tapi lemak berlebihan tu ada.
ayah iya jenis pentingkan kesihatan.
iya pon menurun ayah kottt... >_<
husband lak jenis suke iya fit.

so bg iya nak xnak kena laa bg badan fit.
tp tu laaa masalah iya skang ni.
dah terasa sangat badan ni ade gedebeh2.
even iya pon xselesa dgn badan sdiri skang ni.
bile jalan rasa blaga2 peha.
bile duk umah mertua pakai tshirt terasa kebuncitan ke depan perot ni.
adik ipar lelaki ada jadi segan ssgt.

dulu masa kawen 44kg je.
skang pas 2tahun kawen 50kg.
ade one time iya mmg makan mlampau...reach until 53kg.
sangat2 stress masa tu.mmg trasa naik lemak2 sume.
ikotkan BMI normal and iya pon xkesah dari segi value tu. (yelahh tu xkesah)
yang iya risaukan lemak2 ni.iya xnak turunkan berat badan sgt.
tapi iya nak fit.kerisauan ni dah level tertinggi dah ni :(

ikotkan masa blaja n b4 kawen iya mmg ssgt laaaa rajin g swimming.
tapi pas kawen ni.semua malas.swimming tak.jog tak.wat hulla hoop pon idak.sedangkan masa b4 kawen itulahhh rutin iya.

even b4 tdo pon iya rajin wat sit up.
tapi skang huhuhuhu.apepon xbuat.

so what next?
iya berazam nak cube start from 0 semula.
exercise and jaga pemakanan.
i need my figure back.
belum ada anak dah mcm ni.
husband pon xtahu nak kata ape dah.
dia pon naik pening.hahaha. :p

No comments:

Post a Comment