Monday, September 9, 2013

WARDED!

iya sbnye dari last week lagi perot xokay.
start cirit2 maybe sbb makanan dari wedding.
pastu mknn kat opis ni iya tgk mcm xbersih je.
sbb kantin baru tukar org.huhu.xsuke.suke pakcik katering lame lg.
sedap and bersih :(

perot mula2 tu mmg trok sangat memulas.asalnye igt senggugut.
tapi cirit lak.lagi bercampur2 laaa sakit perot ni kannn.
pastu bile dh terok perot ni.iya g klinik konon.
ubat xmakan.pandai sangat.makan pon xlalu.
sudah nye xmakan sgt.hubby dah bising2.

then....on friday sakit perot sangat2.
nak kata senggugut iya ni bukan jenis tu.
dah sah rsnye mmg something wrong ngan perot niii....

on saturday...iya dah mula lenguh satu badan.
fever makin naik...badan panas sgt tapi rasa sejuk.
hubby selimutkan berlapis2 ngan pkai sweater lg ponnn xberpeluh.
konon that day nak pegi wedding kawan n open house sedara...
hampeh sume cancel.

hubby iya bawak g klinik yg same.
cakap kat doc sakit perot,sakin badan,cirit2 plak ade kaler itam
doc tros tkejut.dia ask byk kali betul ke najis kaler itam.
iya cakap iyerrr laaaa.sudahnye dia suh refer ke hospital.
katanyeee suspect bleeding dalam perot.
huhuhu...cuak betul.

iya g plak pusrawi pastu.
doc cek perot...katanye xde keras perot
kalo bleeding trok keras sgt perot ni.
tapi ni sket je.maybe ade luka sket.
sbb perot kosong,gastrik.
pastu iya cirit.tu xkena lg perot.

sudahnye iya kena drip.mula2 satu bag.
then 2 bag.sbb doc kata kurang garam plak dalam darah.

cian hubby ada 5jam gak dia teman iya.
xpelaaa.Allah limpahkan pahala utk awak ^_^

 haaaa,dah terpeleot pon sempat lg amik gambo kena drip okay.ehehehe.

then...bile dah settle rasa lapooo sgt.g makan laksa n roti jala kat kedai makcik hubby.dekat sgt ngan pusrawi tuuu.

otw back ke umah,selamat muntah tros dalam kete hubby.nasib mmg dah standby plastik tauuuu -_-

on sunday,iya feel much better.fever pon all gone.Alhamdulillah.shock fever betul.rasanye sbb perot xkena.sume pon xkena aa kan....

on sunday tu wpon xsihat,sempat gak iya menjahit 2 shawls for customers.ehehehe.nak wat camne.janji dah ngn org nak bg by this week.so kena laa wat. :)

and for today,monday iya gigihkan jugak datang keje.bos bukan tahu kite sakit.nampak je muke iya dah potpetpotpet hal keje.haihhhhh.ini laaa nasib badan.nak tak nak kena gak laa kan wat.tapi dan lg ni duk pulun menaip sepanjang2nyerrr kat dlm blog ni.

nak luah gak.kasi lega.pasni pulun siapkan sume keje.

yaaa chayok.

and one more thing,arini lupe lak nak bawak ubat datang opis.
sangat pandai.hubby tak tahu.habis kena marah kalo dia tahu.
so senyapkan aje.ahahaha -_-

3 comments:

  1. Iya mmg perut sensitive ke? Mcm akak ni, mmg sensitip sket...kalo overeating pun bleh jadik sakit Perut, mmg siap la... Huhuhuhu...tapi masa belasah makan x ingat... Kuikuikui...

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a kak.sgt sensitip.menurun ayah kot.sllnye mknn luar xelok je mula laa mcm2 hal nyer laa perot ni.huhuhu.tu iya lg prefer mknn dari umah.tp iye laaa.bile dh g wedding or kat opis,xdapat nak elak.kadang kalo bawak bekal dr umah xpe laa.kalo x yg kena gk beli.huhu.sweet tooth pon jaga perot gak k.perot plg penting tauuu ;)

      Delete
  2. next time hati2 tau mkn.. awak tuh dari dulu agy mmg mcm tuh...
    pewut jenis x tahan.. badan pun asyik sakit jerk...
    next time jgn mlas mkn ubt n takut mkn ubt.. ahhah
    ♥ u.. iya..

    ReplyDelete