Tuesday, September 17, 2013

ketika aku jatuh....

ketika aku jatuh
bukan x ada suami untuk diluahkan
bukan x ada kawan baik untuk dikongsikan
tapi iya rasa mcm terpendam

rasa mcm bile nk story pada orang
orang akan rasa bosan
orang tidak totally 100% paham
tapi Allah itu ada.Sentiasa membantu iya.Sentiasa!

iya betul2 down.
entah laa.asyik down aje.
bila hubby ajak cube homoterapi tu
iya xmo.iya kata xready.
hubby suh try call LPPKN semula.
iya xmo.malas kata iya.

sian hubby.entah kenape laa iya mcm ni.
iya seolah2 give up.
betul iya give up.
terasa hati pon ade gak ngan orang yg xpaham situasi kita

iya cakap kat diri...xmo pkir.xmo wat ape2
tapi in d end....still iya pkir jugeeee
bila wat BBT pon acuh xacuh je

kadang cian kat hubby
usaha itu ini.tapi xde hasil
iya kadang menangis.tp hubby xnampak.
iya xnak dia nampak.
iya xnak nampak lemah dpn dia.

tapi mcm iya cakap tadi.
disaat iya jatuh.lemah.give up....
Allah sentiasa ada bangkitkan semangat iya semula.
sentiasa ada tandanya...

bile tgk posting fb...
ada share bkenaan dengan kisah org yg tidak berputus asa.

bila iya bace translation al-quran...
takdir Allah iya bace kisah kesabaran hambanya yang beriman...
Subhanallah.Allahuakhbar.menangis iya.sungguh.

bila tgk blog...nampak post kawan blogger
tentang kesabaran juga dalam menanti kehadiran cahaya kebahagian.
Ya Allah.Ya Allah.Ya Allah.

Sungguh iya rasa benarlahh....
Allah itu Maha Pengasih
Tidak pernah lupa pada hambanya.

Semoga hati ini lebih tenang.
InshaaAllah.....

8 comments:

  1. Iya, normal utk kita smtimes rasa sedih... Bila start rasa down, itu tandanya kita perlukan suntikan semangat. Jgn cari dr manusia, sbb kita x akan puas. Mengadu dgn yg esa, hati akn lebih tenang, jiwa akn lebih bahagia. Dia yg memberi ujian, kepada Dia jyga kita harapkn pertolongan... Smg Allah kurniakn ketabahan dan ketenangan buat iya....amin... Take care dik :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq so much....inshaaAllah same2 kita doa diberikan ketenangan dan ketabahan.... :)

      Delete
  2. Hi Iya

    yup akan ada masa2 kita akan rase down, time tu la rase give up tak nak buat smuanya.. well, mcm sue skang..satu rawatan pun x buat.. bukan sbb give up, but bagi masa kat diri ni.. bgi rileks2 dlu.. bgi tenang2 ckit minda.. sbb kalau buat rawatan mmg mcm2 kita pikir..then tambah lagi stress, tambah lagi down.. in shaa Allah, akan ade sampai masa kita smangat nak buat.. n pada masa tu, hati kita pun tenang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu suwaibah..kadang kt bukan give up...tp kite perlukan space.masa untuk bangkit semula.iya doakan awak pon same akan bangkit jugeee and dapat baby pastu.inshaaAllah :)

      Delete
  3. salam iya... never give up iya...
    I know ur strong women dear....
    Kambate p(^_^)q

    ReplyDelete
  4. hi iya, completely understand your feeling. saya pun mcm awak juga, kdg2 down sesangat, rasa nak nangis je..tapi pas tu perlahan2 kite akan bangkit semula.
    nak berkawan ngan iya lebih lanjut la? ada email or fb?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuppp betul shaz.kt ade ups and down kite...bl kt down sometimes kt hope sume org paham kite tp xdapat pon.diri kite gk kena bangkit sendiri.blh jeee.shaz email dlu kat zaahira.iya@gmail.com.nnt kt story lebih. ♥

      Delete