Thursday, September 26, 2013

Penghapus Dosa...

iya MC arini.
dugaan kesihatan lagi iya skang ni.
almost a week kaki kiri sakit.jalan terhencut2 je.
tak perasan bila terseliuh ke langgar ape.
iya ni mmg clumsy sket.
hubby sll ckp xpenah nyerr laa dalam seminggu tu xlanggar benda.
hehe.byk berangan kot...

anyway...semalam and arini sbnye iya headache trok sangat.
then...smlm iya tdo awal.kul 10 dah tdo dh.xlarat sgt...
then pagi tadi kul4pagi terjaga...flu plak.duk merembes laa kat tisu pastu campak je ke lantai.hahahaha.sbb tong sampah jauh sket.malas nak jalan.bley? :p

then terasa nk shishi plak...buka laa lampu kecik sblh katil haa
pas settle kat toilet terpandang tisu campak td...ada darah.
pulak dahhh...iya tpkir idung berdarah lak ke.

amik lagi skali tisu ada darah lagi.huhu -_-"
tapi sbb masa tu lalok punye pasal tdo smula.

bangun kul6,amik BBT.
teringat tisu balik...try skali lg...still ada darah
tros kejut hubby bgtau.dia cuak dah.dah laa iya kejut dia mengejut.hehehe.sorry! >_<

hubby tak bagi iya g keje arini.
katanye darah byk sgt.
cuaca panas...iya kena rest.
padahal keje dalam aircond jee.

so tadi iya g klinik.doctor kasi MC
dia suh pasni tdo make sure kul10pm...
pastu b4 tdo minum milo.hmmmmm.iya mmg laa suke milo tapi iya and hubby dah lame boikot Mc'D and Nestle nii....

takpelaa...nnt ikhtiar lain.beli hot choc maybe.mahal sket.hahaha ;)
tu jelaa kot.ni duk rest laa ni.sambil duk taip kat laptop...sambil baring.ehehehe.headache still ade.wat2 mcm xde :p

doakan iya ye kawan.penghapus dosa mungkin.inshaaAllah ^_^

Tuesday, September 17, 2013

ketika aku jatuh....

ketika aku jatuh
bukan x ada suami untuk diluahkan
bukan x ada kawan baik untuk dikongsikan
tapi iya rasa mcm terpendam

rasa mcm bile nk story pada orang
orang akan rasa bosan
orang tidak totally 100% paham
tapi Allah itu ada.Sentiasa membantu iya.Sentiasa!

iya betul2 down.
entah laa.asyik down aje.
bila hubby ajak cube homoterapi tu
iya xmo.iya kata xready.
hubby suh try call LPPKN semula.
iya xmo.malas kata iya.

sian hubby.entah kenape laa iya mcm ni.
iya seolah2 give up.
betul iya give up.
terasa hati pon ade gak ngan orang yg xpaham situasi kita

iya cakap kat diri...xmo pkir.xmo wat ape2
tapi in d end....still iya pkir jugeeee
bila wat BBT pon acuh xacuh je

kadang cian kat hubby
usaha itu ini.tapi xde hasil
iya kadang menangis.tp hubby xnampak.
iya xnak dia nampak.
iya xnak nampak lemah dpn dia.

tapi mcm iya cakap tadi.
disaat iya jatuh.lemah.give up....
Allah sentiasa ada bangkitkan semangat iya semula.
sentiasa ada tandanya...

bile tgk posting fb...
ada share bkenaan dengan kisah org yg tidak berputus asa.

bila iya bace translation al-quran...
takdir Allah iya bace kisah kesabaran hambanya yang beriman...
Subhanallah.Allahuakhbar.menangis iya.sungguh.

bila tgk blog...nampak post kawan blogger
tentang kesabaran juga dalam menanti kehadiran cahaya kebahagian.
Ya Allah.Ya Allah.Ya Allah.

Sungguh iya rasa benarlahh....
Allah itu Maha Pengasih
Tidak pernah lupa pada hambanya.

Semoga hati ini lebih tenang.
InshaaAllah.....

Friday, September 13, 2013

♥ babies....

iya suke aa babies sangat2
sangat sangat sangat sangat
aa xterkata laa suke tu.
iya mmg pantang kalo nampak baby comel2 niii

kalo jumpe anak kawan tu,mmg laju je nak amik dukung.
bau sedap lak tuuu.geram geram....
lagi plak jenis yang extra montok.ketul2 badan tu kan.
eee,geram sgt laaaa

arini plak byk kawan upload gambo babies diorg.
geram tgk.COMELLLLL!

kadang betul terasa hati.jeles sbb kite xde anak lg.
but bile tgk muka anak depa.Subhanallah.i love the kid.
even its not mine.

so far iya xde lak kena perli sbb asyik nak amik baby org je ke kann.
hopefully xde sampai mcm tu.
coz thats only the time iya rasa sangat seronok.

i dunno about others.
but i just them.
and iya siap ada album anak kawan2 and sedara mara ni.
tiap kali kalo tgk mesti rasa rindu gak.
ank buah xyah cakap laa kan.
rindu sesangattt

anak buah iya lak tu jenis bambam.mau tak rindu.ehehehe
ok.dah tak pasal nape wat post pasal anak org ni.
sbnye nak luah rindu kat anak kawan,hazim,addin and hakim.
sbb babies ni sangat2 laa comel.
bile laa nak jumpe depa lg...huhu -_-"

aaa,kalo dapat baby cam gambo bawah ni ok gak.superduper yummy.ehehehe ;)


 

Monday, September 9, 2013

WARDED!

iya sbnye dari last week lagi perot xokay.
start cirit2 maybe sbb makanan dari wedding.
pastu mknn kat opis ni iya tgk mcm xbersih je.
sbb kantin baru tukar org.huhu.xsuke.suke pakcik katering lame lg.
sedap and bersih :(

perot mula2 tu mmg trok sangat memulas.asalnye igt senggugut.
tapi cirit lak.lagi bercampur2 laaa sakit perot ni kannn.
pastu bile dh terok perot ni.iya g klinik konon.
ubat xmakan.pandai sangat.makan pon xlalu.
sudah nye xmakan sgt.hubby dah bising2.

then....on friday sakit perot sangat2.
nak kata senggugut iya ni bukan jenis tu.
dah sah rsnye mmg something wrong ngan perot niii....

on saturday...iya dah mula lenguh satu badan.
fever makin naik...badan panas sgt tapi rasa sejuk.
hubby selimutkan berlapis2 ngan pkai sweater lg ponnn xberpeluh.
konon that day nak pegi wedding kawan n open house sedara...
hampeh sume cancel.

hubby iya bawak g klinik yg same.
cakap kat doc sakit perot,sakin badan,cirit2 plak ade kaler itam
doc tros tkejut.dia ask byk kali betul ke najis kaler itam.
iya cakap iyerrr laaaa.sudahnye dia suh refer ke hospital.
katanyeee suspect bleeding dalam perot.
huhuhu...cuak betul.

iya g plak pusrawi pastu.
doc cek perot...katanye xde keras perot
kalo bleeding trok keras sgt perot ni.
tapi ni sket je.maybe ade luka sket.
sbb perot kosong,gastrik.
pastu iya cirit.tu xkena lg perot.

sudahnye iya kena drip.mula2 satu bag.
then 2 bag.sbb doc kata kurang garam plak dalam darah.

cian hubby ada 5jam gak dia teman iya.
xpelaaa.Allah limpahkan pahala utk awak ^_^

 haaaa,dah terpeleot pon sempat lg amik gambo kena drip okay.ehehehe.

then...bile dah settle rasa lapooo sgt.g makan laksa n roti jala kat kedai makcik hubby.dekat sgt ngan pusrawi tuuu.

otw back ke umah,selamat muntah tros dalam kete hubby.nasib mmg dah standby plastik tauuuu -_-

on sunday,iya feel much better.fever pon all gone.Alhamdulillah.shock fever betul.rasanye sbb perot xkena.sume pon xkena aa kan....

on sunday tu wpon xsihat,sempat gak iya menjahit 2 shawls for customers.ehehehe.nak wat camne.janji dah ngn org nak bg by this week.so kena laa wat. :)

and for today,monday iya gigihkan jugak datang keje.bos bukan tahu kite sakit.nampak je muke iya dah potpetpotpet hal keje.haihhhhh.ini laaa nasib badan.nak tak nak kena gak laa kan wat.tapi dan lg ni duk pulun menaip sepanjang2nyerrr kat dlm blog ni.

nak luah gak.kasi lega.pasni pulun siapkan sume keje.

yaaa chayok.

and one more thing,arini lupe lak nak bawak ubat datang opis.
sangat pandai.hubby tak tahu.habis kena marah kalo dia tahu.
so senyapkan aje.ahahaha -_-

Friday, September 6, 2013

Allah Did Not Abandon Us ♥

Trust Allah..... ♥ ^_^

Thursday, September 5, 2013

CD1 : moving on!

akhirnya smlm peod.back at CD1.
cycle at CD26.
yesterday senggugut yg amat terok.
its been long time since iya kena trok mcm tu.
but today Alhamdulillah better.
siap pakai gurder (betul ke eja) lg datang keje arini.ehehe
cuak gak sakit terok kat opis.naya nak balik plak dah >_<

anyway,hubby semalam balik2 keje je sampaikan news wife kawan dia dah pregnant a month.
pastu dia mcm sedih2...katanya dalam geng2 dia tu,kite je lom pregnant....

hmmm.sedih gak iya.tp nak wat camne.ketentuan Allah.
iya xrespond pon.dah laa sakit perot amat.
dengar lak dia ckp gitu.
sedikit sebanyak down gak mood iya.
malam tu plak ayah pon tegor nape slow je makan...
mood mcm down sgt...

tapi takpe...itu sume semalam punya hal.
hari ni iya dah ok.dah takde rasa ape2.
just lebih semangat nak wat BBT lebih baik lg.
xmo skip2 mcm last time.ehehehe.
harap2 dapat istiqamah.
doakan iya yerrrrr ;)