Monday, August 5, 2013

My Other Half ♥

husband iya lately ni mcm comel je perangai dia.
iya nk mula cite dari mana nyerrr.

hubby iya ni bukanlaa jenis romantic ke ape.
iya kadang tu ada gk kaco dia.kata apelaa xromantik.hehehe

aritu same2 laa ada bace post kat fb pasal kisah suami pemalas
isteri dia dah sarat mengandung pon still xpenah nk tlg sket pon wife dia.wife dia minta tlg...kata nk tlg...tp still xtlg gk.sudahnye wife dia gk wat sume2.agak sedih kisah ni. :(

nak dijadikan cite....hubby ckp kat iya...cite aa sket pasal dia mcmane kat fb.hahaha.lawak je.tp iya tulis ni dia bukan tahuponnnn ;)

hubby iya mmg rajin tlg iya kat umah.
kadang mmg betul iya xpenah minta tlg pon dia dh wat kan.
iya dlu ok je angkat je sdiri bakul nk basuh baju ke.
angkat baju banyak2 smula ke bilik ke.
bukan jauh mane ponnn.wat je laa kan.

tp sejak kawen mmg hubby xbg wat.dia laa tlg angkatkan bakul utk kite.kdg sidai baju n lipat pon dia.Alhamdulillah rezeki dpt suami yg ckup membantu.

dia kata sian tgk kite penat jee sll...iya lak jenis antibody xkuat.
kadang tu demam je.huhuhu.tp Alhamdulillah sejak amalkn makan habbatus sauda ok plak. :)

iya lak jenis bile tgh pack keje kat opis...mmg balik saket2 badan je.so bile hubby ade,senang sket laaa.

tp ada 2 benda je mmg hubby xbuat.masak n iron baju.hehehe ^_^
katanyer dia mmg xgeti nk masak.xpelaa.ni biar iya wat nyerrr.
wpon iya pon masak hentam saje.xpenah dia kata xsedap.
mudah2an berkekalan mcm niiii.....

ok.stop about that.

iya trigat sebenarnye lately ni hubby quite weird.
dia sll ckp "konfiden kali ni iya pregnant.ckp iya pregnant ni....tu sll letih...iya pregnant ni...tu buncit je ni.pregnant kot ni...makan banyak je..." hehehe :))

hmmm...iya sll ckp "ameen"..."yeayyyy".ehehehe :D

sbb iya tahu hubby hoping sgt iya pregnant.
pastu nampak bulan Ramadhan ni bsungguh dia nk bgn malam.
Allahuakhbar.iya happy sgt.biarlah berkekalan.
mudah2an dgn usaha hubby Allah makbulkn doa kami.
iya stiasa cuba untuk +ve.

iya pon cuba amalkn tiap kali pas solat ada selitkan doa peribadi mcm nii:

"Ya Allah kurniakan kami zuriat yg sihat,soleh dan solehah
kurniakan kami zuriat pd masa terdekat ini
permudahkn diri ini untuk mengandung
permudahkn diri kami utk memperoleh cahaya mata
jgn Engkau jadikan kami hambamu yg tidak bersyukur
jadikan kami redha dgn ketentuanMu
jadikan kami sabar menghadapi dugaanMu
jadikan kami tidak mudah berkecil hati dgn kebahagiaan org lain"

betul.kadang kt tacing tgk anak org.tp in shaa Allah kalo kt ari2 bdoa...hati kite jadi tenang.

iya cube setiap hari.in shaa Allah.
iya share aje....lain org lain caranye mungkin.
maaf kalo tidak ada yg kena

3 comments:

  1. InshaAllah, smg termakbul...Doa senjata org mukmin, Allah suka dengar hambaNya merintih memohon pada Nya... :-) Selamat Hari Raya Iya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...in shaa Allah.betul.kite usaha.doa.tawakal.Allah tu kan Maha Mengetahui.Maha Adil.Selamat hari raya juga gigi manis ♥

      Delete
  2. insyallah dear.. shee pun always doakan utk iya + al

    ReplyDelete