Thursday, August 29, 2013

CD21 : Its Going Down

hmmmm....
iya baru je start wat BBT chart dlm cycle kali ni.
since iya cycle usually pendek....iya rasa kali GAGAL kotttt...

sebabnya,CD21 temp dah turun...
so pagi2 buta dah frust.haha.
expect 1st time wat tros SUCCESS.lol :p

dah laaa x istiqamah amik BBT masa mula2 tuu.
x get use lg kottt...

1st attempt BBT -_-




















haaa...tgk chart ni.
starting ntahpape.sume pon lompong2...ehehehe.

bile dah ujung2 baru semangat.hangit2 betul wat.

tp xpe....nnt leh wat betul2 lg.leh tengok tempo cycle iya camne kannn....

tapi kan....memang frust laa pagi2 ni tgk jatuh camtu... :(
sampaikan masuk2 opis tros buka blog.pyscho! :p


Monday, August 26, 2013

dot dot dot

iya je ke rasa camni?!
tiap bulan ada je time2 semangat hilang.
kadang tu sll sgt over sensitif dgn benda2 kecik.
mmg tak daya dah nak luah kat orang.
orangpun meluat kot kat kite kalo asyik2 nk sedih2 je kannnn.

iya bukan ape.
kadang tu rasa fed up pun iye gak.
ko bukan tak tahu aku lom pregnant.
tapi beriya bagai lak cite kat aku.
emo tau.emo! hahahaha :))

kadang tu iya wat tak tahu je.
bukan ape...sbb kadang tu dah kering idea dh nk respond camne.
duk pujuk org...aku sape nak pujuk?haha ;)
tolong lah paham.
i deserve to b happy too.
it doesn't mean im not happy for you.
but give some space laa kannnn.

i dont give a damn about ur baju basah susu banjir kat baju keeee
ur baby xmo minum susu botol keeee
ur baby xmo tdo kat taska keee
susah hati sbb ur baby flu keee

heiiiiiiiiiiiiii...is it trend ke mommies nowadays to be over protective over their babies?

oh now im pissed off! just shut up!!!!

oh how i wish to say all those things.....
but i do KNOW that i cant...n my dear TTC friends too,pls dont say those harsh things to them.ehehe >_<

u want to why?
because of ALLAH!!!

probably when we get pregnant (inshaaAllah)...we are much worst protecting our kids.

probably we are much worst in story telling about our kids.

probably we are much worst EVER to make people annoyed dgn kite.

hahahaha.itu jelaa iya duk simpan dalam jiwa bile tgk mommies yg sikap cmtu....and I DO HOPE taknak jadi macam tu...ehehe.inshaaAllah.

ok....done with this.my heart now finish meletop!haha
until then.
 
 

Tuesday, August 13, 2013

bertemu Ilahi....

aritu iya ada cite pasal kawan dapat premature baby....

http://youandmeonlyhope.blogspot.com/2013/07/premature-baby.html 

pada Ramadhan terakhir,time ramai tgh seronok2 nak sambut 1Syawal...
jam 4.57pagi,anak kawan meninggal dunia.sedikit coretan bapa izz:

Lahir pd tanggal 25mei13 jam 8.04pagi dan mnghembus nafas terakhirnya pd 7ogos13 jam 4.57pagi

sedihnya rasa hati ibu bapa xada siapa yang faham.
yang membaca pun dah sedih.
semoga Allah tenangkan jiwa mereka.
semoga Allah berikan zuriat pengganti lagi selepas ini.
mudah2an.....  

ooo how i wish

ooo how i wish its all just a bad dreams
ooo how i wish to wake up from this bad dreams
wake up in teenage life
or maybe in kid world
life full of laughter,enjoyment,love...

ooo how i wish to run away
run away from this adult problems
run away from being not perfect in d eyes of people
run away just running away....

ooo how i wish...

Tuesday, August 6, 2013

jealous!!!


haaa.....tgk!!! pin pon pregnant.ni jealous ni. hahahaha :p

Monday, August 5, 2013

My Other Half ♥

husband iya lately ni mcm comel je perangai dia.
iya nk mula cite dari mana nyerrr.

hubby iya ni bukanlaa jenis romantic ke ape.
iya kadang tu ada gk kaco dia.kata apelaa xromantik.hehehe

aritu same2 laa ada bace post kat fb pasal kisah suami pemalas
isteri dia dah sarat mengandung pon still xpenah nk tlg sket pon wife dia.wife dia minta tlg...kata nk tlg...tp still xtlg gk.sudahnye wife dia gk wat sume2.agak sedih kisah ni. :(

nak dijadikan cite....hubby ckp kat iya...cite aa sket pasal dia mcmane kat fb.hahaha.lawak je.tp iya tulis ni dia bukan tahuponnnn ;)

hubby iya mmg rajin tlg iya kat umah.
kadang mmg betul iya xpenah minta tlg pon dia dh wat kan.
iya dlu ok je angkat je sdiri bakul nk basuh baju ke.
angkat baju banyak2 smula ke bilik ke.
bukan jauh mane ponnn.wat je laa kan.

tp sejak kawen mmg hubby xbg wat.dia laa tlg angkatkan bakul utk kite.kdg sidai baju n lipat pon dia.Alhamdulillah rezeki dpt suami yg ckup membantu.

dia kata sian tgk kite penat jee sll...iya lak jenis antibody xkuat.
kadang tu demam je.huhuhu.tp Alhamdulillah sejak amalkn makan habbatus sauda ok plak. :)

iya lak jenis bile tgh pack keje kat opis...mmg balik saket2 badan je.so bile hubby ade,senang sket laaa.

tp ada 2 benda je mmg hubby xbuat.masak n iron baju.hehehe ^_^
katanyer dia mmg xgeti nk masak.xpelaa.ni biar iya wat nyerrr.
wpon iya pon masak hentam saje.xpenah dia kata xsedap.
mudah2an berkekalan mcm niiii.....

ok.stop about that.

iya trigat sebenarnye lately ni hubby quite weird.
dia sll ckp "konfiden kali ni iya pregnant.ckp iya pregnant ni....tu sll letih...iya pregnant ni...tu buncit je ni.pregnant kot ni...makan banyak je..." hehehe :))

hmmm...iya sll ckp "ameen"..."yeayyyy".ehehehe :D

sbb iya tahu hubby hoping sgt iya pregnant.
pastu nampak bulan Ramadhan ni bsungguh dia nk bgn malam.
Allahuakhbar.iya happy sgt.biarlah berkekalan.
mudah2an dgn usaha hubby Allah makbulkn doa kami.
iya stiasa cuba untuk +ve.

iya pon cuba amalkn tiap kali pas solat ada selitkan doa peribadi mcm nii:

"Ya Allah kurniakan kami zuriat yg sihat,soleh dan solehah
kurniakan kami zuriat pd masa terdekat ini
permudahkn diri ini untuk mengandung
permudahkn diri kami utk memperoleh cahaya mata
jgn Engkau jadikan kami hambamu yg tidak bersyukur
jadikan kami redha dgn ketentuanMu
jadikan kami sabar menghadapi dugaanMu
jadikan kami tidak mudah berkecil hati dgn kebahagiaan org lain"

betul.kadang kt tacing tgk anak org.tp in shaa Allah kalo kt ari2 bdoa...hati kite jadi tenang.

iya cube setiap hari.in shaa Allah.
iya share aje....lain org lain caranye mungkin.
maaf kalo tidak ada yg kena

Thursday, August 1, 2013

Allah Hears Us ^_^