Friday, July 26, 2013

dapat twin?

semalam 15 Ramadhan kawan iya dapat twin.boy.
seronoknyerrrrrrrrrrr.jeles tau.ehehehe.
rezeki dia n suami.
anak sulung baru setahun lebih.
dah ada 3 anak tros...
meriah raya tahun ni.duit raya lebih laa plak kan.
ehehehe.

ada gak iya berangan nak dapat twin.
berangan je keje nyerrr.ehehehe ^___~
xpe....biar berangan dulu skang ni.mana tahu jadi kenyataan :D

Wednesday, July 24, 2013

Allah ♥ Us

iya suke quote dari dulu.....
nak start share quotes best2 start now.hihi :)
quote hari ni mmg sangat terkesan kat jiwa iya.
semoga kita mendapat cinta Allah yang hakiki.
in shaa Allah

“I can’t brag about my love for Allah because I fail Him daily, but I can brag about His love for me because it never fails.” - Unknown

Thursday, July 18, 2013

irregular period

dah geram juga iya dengan peod sendiri ni
ahahahaha.lol!

jap cycle 22.pstu 26.pastu 25.pastu 28.pastu blablabla
senang cite ikot sukati dia jelaaa

so iya decide my 1st fokus skang ni nak bagi peod teratur dlu nii...
grrrrrrrrrrrrrrrrrr -_-"

iya google la macam2.itu ini.
pastu 1 benda mcm iya rase tertarik utk cuba : "VITEX"

maybe rmai dh cube.tp ni laa pertama kali iya dengar kejadah vitex ni.nk tahu details gi google sdiri apebondo maksud vitex ni.

ape iya leh summarize kan....vitex ni natural herbs yang usually ade kat europe nun.and herbs ni dah lama digunakan utk merawat hormon yang xbape molek mcm iya ni.

lain2 leh rawat pcos kata nyerrr...
mungkin boleh cuba.sape tahu dgn izin Allah,success!

so nnt iya nk g farmasi nk cari vitex ni.kalo leh iya nk try blackmores gk.sbb so far iya makan multivit ok...ehehehe

and iya bace effect dia leh nampak within 3 months.
if ade side effect do STOP yaaaaa.... 

^___~tata
 

Wednesday, July 17, 2013

semangat kembali :)

pas iya blogwalking....semangat iya kembali semula
iya xleh give up.

sekarang iya tgh google tempat mane plak leh g untuk check up
so far yang iya rasa mcm d best place and easy untuk kami kat PUSRAWI

iya n husband mmg dah decide xnak sambung kat LPPKN
if only they consider utk kami tukar doctor mmg lame dh continue aje sane....

but mungkin ada hikmahnye....
ehehehe.sape tahu b4 iya wat IUI dah naturally conceive kannnn
Allah jua yang Maha Mengetahui

so nanti pas abis Ramadhan and Syawal havoc weeks...
iya akan call or sms for appointment.
semoga Allah permudahkan urusan kami.ameen

Wednesday, July 10, 2013

chee is pregnant!!!! ♥

Alhamdulillah.....

my bestie...iya panggil dia mmg "chee" pon.
chee is finally pregnant.
after 10 months kawen kottt...

agak depress jugak kawan aku sorang ni spjg 10bulan tu
emosi same2 kite cite.ehehehe
alhamdulillah.Allah sayangkan kamu kawan.
Allah berikan kamu rezeki lebih dulu.
Allah juga sayangkan aku.
Dapat berita gembira kamu ni.

Aku doakan kandungan sihat walafiat
in shaa Allah
sentiasa mendoakn kamu babe

u sangat chee
cant wait nak tgk baby kamu ^________^

Monday, July 8, 2013

premature baby

sedih - tu je yang iya rasa bile bace fb kawan sekolah dlu

anak dia lahir bile usia kandungan baru 7bulan
lahir pra matang.alhamdulillah selamat

tapi Allah menguji hambanya, baby terpaksa dioperate lepas sebulan lebih dilahirkan.

operate di bahagian usus.Alhamdulillah juga berjaya.

ini kata-kata mummy baby baru2 ni:

"Berat izz dh naik jd 930g.. Alhamdulillah.. Wpun wayar msh berselirat kat bdan izz tp sbb berat izz naik mummy happy sgt.. Berat izz mase lahir cume 795g, penah turun smpai 665g.. Tp alhamdulillah, ank mummy ni kuat semangat.. Teruskan ye syg.."

sedih hati ni bila bace...umo dah sebulan lebih pas lahir....berat xsampai 1kg lg...semoga izz membesar dengan sihat dan menjadi anak yg soleh. in shaa Allah :)

Wednesday, July 3, 2013

happy for her!

seronok nyerrr pagi2 buka fb je dapat news kawan sorang ni dah TTC for 4 years....akhirnya pregnant....

ternanges sikit bace news dia....semoga Allah permudahkan urusan dia sepanjang mengandung...in shaa Allah....

dah lama menanti kehadiran cahaya mata....akhirnya Allah berikan kegembiraan itu dgn caraNya...

Allah itu Maha Adil. :)