Wednesday, June 12, 2013

false pregnancy symptom

yes,indeed its real and exist!!!

sedihkan?
maybe ramai TTC diluar sane penah rasa benda ni.

apa yang dikatakan false pregnancy symptom?
maksudnya simptom2 mcm orang pregnant gak tapi sebenarnye tak pregnant pon....

punca?
-badan dah ready nak pregnant
-mind terlalu pkir nak anak
-stress shingga rasa seolah2 tanda semua tu tanda mengandung

duration?
-simptom ni boleh tjadi utk beberapa minggu atau berbulan hingga 9bulan

kalo yg dah berbulan tu dipanggil "false pregnancy"

the symptoms?
-headache
-back pain
-loya2 n mual
-sakit pinggang,punggung
-fever,flu,sorethroat

well....iya dah penah rasa gak mcm ni.
maybe terlalu inginkan anak.senang cite mind and body jadi pyscho.huhuhuhuhu :(

dipanggil false when cek hpt is -ve and ultrasound kosong jeeee...
sometimes ada gak sampai period xdatang.iya penah kena xdatang sampai a week.


what to do?
pray to Allah agar simptom tu bukan nye false but leads to the real pregnancy.mudah2an.....

3 comments:

  1. uhuhuh.. same goes to me dear.. :(

    ReplyDelete
  2. kena reset minda mcm prof muhaya selalu kata, apa yg kita fikir akan berlaku pd kita..so, kena fikir benda yg positif dan bawa aura bagus pd diri sendiri...

    ReplyDelete