Tuesday, May 21, 2013

HSG KPJ Tawakkal

process HSG ni makan masa jugeeeee.
but b4 iya wat HSG...mcm iya mention on previous post....
iya kena wat ujian darah on one of the day btwn day 2-5 period.

so on 12 Mac 2013 iya pegi LPPKN for the test.
payment 4 the ujian includes ujian for day 21 is RM87.00

thennnnnnn......on 19 Mac 2013 youandme pegi KPJ for the HSG scan.oh well...pegi sane pagi2...register and duduk sat name kejap je dah kena panggil untuk masuk bilik scanning tu.

buttttttttttttttttttt....pas dah salin baju hospital tu...
nurse suh iya go 4 a pee dlu.then suh baring atas mcm meja bedah tu haaa....ingatkan pastu kejap jela doktor masuk and scan kite...

rupenye Allahuakhbar..lame bebenor.ada sejam kot iya baring atas meja scan tu.hahaha.dah laa sejuk amat.haih.nasib juge nurse selimutkan.kalo tidak mahu beku lerrrrr.

and Alhamdulillah pastu doktor masuk.and doktor pun girl.glad!!!
so masa doktor nak wat dia cite sket laaa,katanye nanti sakit sikit sebab dia nak masuk kat liquid dalam badan.

liquid tu akan masuk dalam rahim untuk tengok if saluran rahim ada tersumbat ke tak....

so masa dia wat tu...leh lak perot rasa memulas mcm nk berak.haih -_-" leh lak dia wat hal lak kan...hahahaha

pastu doktor tu ask sakit kan?sakit kan?
iya cakap laa xsakit cuma saya rasa memulas perot mcm nak berak.
doktor kata "aaa.tu laa sakitnya.memulas-mulas"
laaaaaa.rupenye sakit nye begitu.hehehe.what a fool! :p

hehehe.pas settle tu doktor bgtau result ok.rahim sihat n xde tersumbat. Alhamdulillah ;)

pastu nurse bagi pakai pad.katanye nnt keluar darah mcm peod jugak.dalam 2hari katanye...ikot kan aje... :D
 
payment? RM180.00 y'all.done hsg!!!
       

No comments:

Post a Comment