Monday, October 14, 2019

A.N.A.K

Assalamualaikum

Buka blog tanpa sengaja bila kawan ttc tanya kos HSG.
rindu pada zaman bergiat aktif blog.tapi ntah nape eh tak update dah
maybe banyak dah beralih ke zaman fb and ig
iya pun takde banyak coret dah sangat
rajin share gamba-gamba je.

anyway....kalau masih ada sahabat TTC kat blog yang masih berusaha
teruskan berusaha.iya doakan semua akan menjadi ibu dan iya yakin akan jadi.InsyaAllah

InsyaAllah 21 Oktober 2019 ini genap 8 tahun perkahwinan kami. Semoga Allah jadikan kami pasangan yang saling setia, berkerjasama, saling bertolak ansur dan saling syg menyayangi.amin.

baby iya nama Al Waseem lahir pada 13 Mei 2019. Alhamdulillah sekarang dah masuk 5 bulan dan mudah dijaga.Alhamdulillah anak soleh dan baik. Nahhh iya belanja kawan2 sebagai pembangkit semangat nanti dapat babies.

Alhamdulillah the journey sebagai mama walaupun penat tapi terasa berbaloi.
Doakan iya mampu mendidik anak dengan baik ye and iya hope dapat baca journey success kawan-kawan ttc pulak pasni.iya tahu ramai dah berjaya juga. Alhamdulillah.

ok tu jelaa.hehe.nak cakap banyak2 pun tak tahu ape dah skrg ni.xserancak dulu berblog hihi....

Friday, November 16, 2018

comeback : we're expecting ♥



it's been a year since iya type kat sini...

been hectic pastu tak ingat dah nak berblog.haha

anyway....just to recall on 2017 suppose iya buat IVF but it turn out dapat buat IUI je.


reason sebab masa cek eggs tu sume okay

tapi ovari kiri plak ada belah belakang uterus
so Doctor memang xbagi buat IVF. frust gak masa tu.
so end up buat IUI.

pastu masa tu IUI pon gagal.that was November 2017.


then sampai 2018...

there was a time where iya and husband kind of xnak pkir dah about this.

iya cakap suami boleh tak kalau we are just the way we are.no more treatment.iya xsanggup dah


even masa tu ada waktu iya nangis waktu solat

iya doa pada Allah redhakan hati ini.

memang masa tu iya rasa this is the time i will not think about TTC jeeee.


i need a break.


so that's it.


memang iya tak pkir

iya and suami kami pegi holiday,pegi enjoy sana sini
pegi buat pape yang kami rasa nak and happy

DAN pada waktu yang kami tak jangka

pada waktu kami memang tidak mengharap
iya cek UPT and it turn out POSITIVE! ♥

ikutkan memang tak jangka tapi masa tu pelik belum period

gigi plak sakit.saja laa duk test OPK mula2 and positif gak
esok nye terus cek pakai UPT.

memang menangis lahhh


Alhamdulillah!!!!


now, iya going to 12 weeks.

doakan iya selamat bersalin, baby sihat and kami mampu menjaga amanah Allah ini dengan baik yeeee :)

iya sentiasa doakan TTC lain juga akan diberikan peluang begini.amin.


that's it... our cute hands is finally in my tummy and we're so in loveeeee with you already 



Tuesday, August 15, 2017

1st appointment TTC di PPUM

Assalamualaikum

today 15.8.17 iya first time g PPUM for TTC
jumpa Dr. Nuguelis Razali, baik je :)
so Dr. tgk history iya kat LPPKN n HKL
since iya dah penah 2x IUI and almost 6 years kawen...
Dr. decide buat IVF.

hmmm..berdebar!

then Dr. suh gi amik blood test for both untuk cek HIV, Hep B etc.
suami kena jugak buat sperm test on 14/9 nanti

then another sebulan kena jumpa Dr. semula.
Hopefully pregnant dulu before IVF
hahaha

of course laa mengharap lagi dari IVF kan ;)

 

Tuesday, August 8, 2017

krik krik krik

Assalamualaikum....

^____^

tak tahu nak buh tajuk pe sebab blog ni memang dah krik krik je kann.hehehe

but iya nak cite pasal TTC lah kot yer.
since dec 2015 iya buat kat HKL...xpenah buat treatment apa2
to be honest...mmg iya n suami rehat lame.
but xpenah menyesal sebab memang xready pon nk buat treatment hosp apa2 pun...

but from last week ada tanya suami pasal TTC
ckp dia dah lama xbincang about that
then...yesterday iya search a few places to start over.
iya memang xnak buat kat HKL
i dunno about others but iya xnak
sebabnyee masa menunggu yang terlalu lama and bagi iya mcm xberapa best lahhh.

so, today dah set kat PPUM for 1st appointment : 15 August 2017
semoga perjalanan TTC kali ini dipermudahkan
inshaaAllah

:)


so how's ur TTC progress??? hope kita semua berjaya. cepat dan lambat sahaja yang ditentukan olehNya.