Tuesday, August 15, 2017

1st appointment TTC di PPUM

Assalamualaikum

today 15.8.17 iya first time g PPUM for TTC
jumpa Dr. Nuguelis Razali, baik je :)
so Dr. tgk history iya kat LPPKN n HKL
since iya dah penah 2x IUI and almost 6 years kawen...
Dr. decide buat IVF.

hmmm..berdebar!

then Dr. suh gi amik blood test for both untuk cek HIV, Hep B etc.
suami kena jugak buat sperm test on 14/9 nanti

then another sebulan kena jumpa Dr. semula.
Hopefully pregnant dulu before IVF
hahaha

of course laa mengharap lagi dari IVF kan ;)

 

Tuesday, August 8, 2017

krik krik krik

Assalamualaikum....

^____^

tak tahu nak buh tajuk pe sebab blog ni memang dah krik krik je kann.hehehe

but iya nak cite pasal TTC lah kot yer.
since dec 2015 iya buat kat HKL...xpenah buat treatment apa2
to be honest...mmg iya n suami rehat lame.
but xpenah menyesal sebab memang xready pon nk buat treatment hosp apa2 pun...

but from last week ada tanya suami pasal TTC
ckp dia dah lama xbincang about that
then...yesterday iya search a few places to start over.
iya memang xnak buat kat HKL
i dunno about others but iya xnak
sebabnyee masa menunggu yang terlalu lama and bagi iya mcm xberapa best lahhh.

so, today dah set kat PPUM for 1st appointment : 15 August 2017
semoga perjalanan TTC kali ini dipermudahkan
inshaaAllah

:)


so how's ur TTC progress??? hope kita semua berjaya. cepat dan lambat sahaja yang ditentukan olehNya.

Monday, June 27, 2016

22 Ramadhan 1437

Assalamualaikum....

cepat je masa berlalu bila pkir pasal Ramadhan,kan?
harapan iya banyak...

dosa diampunkan Allah yang utama.mudah-mudahan,ameen.
yang lain akan menyusul inshaaAllah.

iya hope dapat puasa sampai habis.so far belum tinggal lagi ni.hihi.
today 27/6/2016 and today cd27.

since iya balik umrah tu period cycle lom betul lagi.
cramping perut pun dah ada ni.jap cramp.jap tak.

whatever result iya redha.
of course im hoping.kan....

raya?
kawan-kawan yg masih lom ada anak or lom pregnant...
iya hope semua ready untuk lebih positif
abaikan org yang mulut xkena tu
just enjoy our moment

syukur dengan apa nikmat Allah sekarang

:)

so....selamat menempuh 10 malam terakhir dan semoga Allah pertemukan kita dengan malam yang dinantikan yang diimpikan yang diharapkan.

selamat menyambut Syawal juga.semoga kita meninggalkan Ramadhan dengan terampun dosa-dosa kita semua.inshaaAllah.ameen ♥




Wednesday, June 1, 2016

2016 1st Post....

Assalamualaikum....
 
hehe.ada yang rindu iya tak?
macam takde je.hahaha :))

arini baru terpikir nak menulis.
punya lah lama tak bukak.
tahu2 dah bulan 6 2016 dah yoooo.

what's new?
well....not yet pregnant.
but Alhamdulillah aritu ujung bulan 2 iya and a few more diberikan peluang oleh Allah untuk mengerjakan umrah. syukur.

i miss it so muchhhhh.
no pressure.just a relax moments
really miss it.nak pegi lagi nanti.

so...untuk 1st entry on 2016 takmo panjang lebar.
will try to update more after this and catching up with other bloggers too...rindu nak tahu update dari lain2 gak ni.

mesti ada yang dh beranak dah pon ni.hehe :)

anyway....Selamat Menyambut Ramadhan 2016 ye kawan-kawan. Semoga kita mendapat keampunan dan lebih berusaha menjadi muslim yang baik. InshaaAllah :)

miss it ♥